Ce nu ştiai despre regimurile de slăbit

1 2 jpg jpeg

Nu e nevoie să renunţi de tot la grăsimi

O treime din energia zilnică se produce din grăsimile bune pe care le iei din alimente ca nucile, uleiul de măsline, avocado, peştele, seminţele de dovleac, de susan, de in, de floarea-soarelui. Prin urmare, nu toate alimentele care conţin grăsimi fac rău siluetei.

Ora la care iei cina contează mai puţin

Un studiu realizat la un centru de nutriţie britanic a demonstrat că dacă iei o masă bogată seara târziu nu se stochează în corp mai multe grăsimi. Specialiştii au totuşi o recomandare: să nu renunţi la niciuna dintre mesele principale de peste zi, pentru a nu risca să mănânce foarte mult la cină.

Pentru a-ţi uşura digestia şi a preveni bolile digestive, ia ultima masă cu 2-3 ore înainte de culcare. Şi ceea ce mănânci la cină contează. Este indicat să eviţi alimentele care au nevoie de mult timp pentru a fi digerate, ca ouăle, carnea în favoarea legumelor, brânzeturilor, fructelor.

Citeşte şi: Ştii cum să-ţi compui cele 3 mese ale zilei?

Excesul de produsele fără zahăr nu te ajută

Există o mulţime de produse cu menţiunea „fără zahăr“ care sunt îndulcite cu suc concentrat de fructe. Consumă-le în cantitate mică, dacă nu poţi renunţa la ele, pentru că şi acestea îţi pot creşte aportul caloric.

Prea multă apă creează un dezechilibru în corp

Nici excesul de apă nu-ţi face bine, pentru că afectează echilibrul electrolitic al corpului. Aşadar, rezumă-te la 2 litri de lichide pe zi. Ia în calcul doar apa, nu şi supele, ciorbele, fructele, legumele care conţin şi ele apă.

Pont

Necesarul zilnic de lichide ţi-l poţi calcula în funcţie de greutate şi de faptul că ai nevoie de 40 ml de apă pe kilocorp/zi. Ex: 60 kgx40 ml=2400 ml

Calcularea caloriilor te stresează

E adevărat că e nevoie să reduci aportul caloric zilnic, dar contează şi de unde-ţi procuri caloriile, din fructe, legume, proteine sau din alimente procesate. Calitatea este mai importantă.

Nu uita că stricteţea în a ţine o evidenţă a caloriilor te stresează şi duce la ridicarea nivelului de hormon al stresului (cortizol) care la rândul lui creşte apetitul pentru dulciuri şi alimente cu grăsimi!