Cauze la care nu te gândeai că îţi pot afectea greutatea 

1 2 jpg jpeg

1. Bacteriile din intestin: specialiştii menţionează că numărul de bacterii din intestin, te slăbesc. Potrivit studiilor, o dietă variată şi bogată în fibre naturale va diversifica microbii buni pecare îi avem în intestine şi va ajuta la digestie. Sursele bune de fibre dietetice includ cereale, fructele, legumele, fasolea şi nucile.

2. Genele: se ştie că unii oameni urmează diete stricte şi nu reuşesc să slăbească în timp ce alţii mănâncă tot ceea ce îşi doresc şi nu par să pună un kilogram pe ei. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge cred că 40-70% din ceea ce ne determină greutatea corporală este cauzat de genele moştenite. Genele moştenite pot afecta apetitul unei persoane, cantitatea de hrană pe care vor să o mănânce şi ce tip de mâncare preferă. Genele pot afecta de asemenea felul în care ardem calorii şi dacă organismul poate metaboliza eficient grăsimile.

3. Ora la care mâncăm: Expertul în obezitate, doctorul James Brown, spune că mâncatul mai târziu ne aduce kilograme în plus. Asta nu se întâmplă pentru că suntem mai puţin activi pe timp de noapte, aşa cum se crede de obicei, ci din cauza ceasului biologic. Persoanele care lucrează în schimburi de tură şi au ore neregulate de lucru ar putea să se confrunte cu o luptă mai grea pentru a stopa luarea în greutate. În timpul nopţii, corpul uman se luptă să digere grăsimi şi zaharuri, iar consumând cea mai mare parte a caloriilor înainte de oră 19:00, poate ajuta corpul să pierdă din greutatea.

4. Nu îţi păcăleşti creierul: studiile arată că oamenii subestimează cu până la 50% cantitatea de calorii mâncate. Pentru a reduce numărul de calorii consumate într-o zi, fă mici schimabari în dietă, şi încearcă să îţi păcăleşti mintea să creadă că mănânci la fel de mult. Înlocuieşte biscuiţii cu fructe şi redu porţiile cu câte 5% maximum o dată, pentru a nu sesiza o diferenţă considerabilă în farfurie. De asemenea, nu încerca să te restrictionezi de la mâncare, deoarece în acel moment vei avea pofte care vor fi foarte greu de controlat.

5. Hormonii: Succesul intervenţiei chirurgicale bariatrice nu se limitează doar la micşorarea stomacului, ci şi la schimbarea hormonilor care induc foamea. Apetitul ne este controlat de hormoni şi s-a descoperit că chirurgia bariatrică, cel mai eficient tratament al obezitătii, face ca hormonii care ne fac să ne simţim plini să crească iar cei care ne fac flămânzi, să scadă.