Cauze ale îngrăşării pe care nu le bănuiai

1 2 jpg jpeg

Depresia

Multe medicamente antidepresive pot provoca o creşterea în greutate, aşa că, dacă faci un tratament medicamentos antidepresiv, se poate ca una dintre reacţiile adverse să fie creşterea în greutate.

Dacă nu iei pastile, există totuşi dovezi că stările de depresie pot duce la creşterea în greutate. Acest lucru se întâmplă deoarece persoanele depresive pot să mănânce mai mult, dar pot avea şi un program de masă haotic. Mâncatul pe timpul nopţii, de exemplu, poate duce la acumularea de kilograme nedorite.

Sindromul Cushing

Creşterea în greutate, însoţită de tensiune arterială crescută, osteoporoză şi modificări ale texturii pielii, ar putea fi un semn că organismul nu procesează nutrimenţii aşa cum ar trebui. În acest caz este vorba despre sindromul Cushing. Ca să te asiguri că nu suferi de această afecţiune, este indicat să mergi la medic.

Stresul

Dacă te îngraşi, deşi nu mănânci mult, de vină ar putea să mai fie şi stresul. Acest lucru a fost demonstrat în urma mai multor cercetări ştiinţifice. Explicaţia: stresul face să apară anumite modificări în activitatea metabolică a organismului. De aceea, se acumulează de grăsimi mai ales în zona taliei.

Ştiai că...

...unele intoleranţe alimentare pot duce, de asemenea, la acumularea de kilograme?

Lipsa somnului

Specialiştii au observat că persoanele care nu se odihnesc suficient sunt mai predispuse la îngrăşare. Odihna insuficientă influenţează în negativ metabolismul, iar corpul nu mai arde corect în care arzi grăsimile.