Căpşunile te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Căpşunile au un conţinut mare de antioxidanţi şi enzime antiinflamatore, care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, protejează organismul împotriva radicalilor liberi şi stimulează metabolismul, astfel încât corpul să ardă grăsimea, în loc de a o depozita. Mai mult, sunt bogate în fibre care ajută digestia.

Pentru un aport caloric redus şi de efect într-o dietă, pot fi consumate ca atare sau alături de o porţie de cereale, fulgi de ovăz şi chiar iaurt fără grăsimi. Secretul constă în a nu fi combinate cu alimente nesănătoase, precum dulciuri sau salate asezonate cu sosuri grele.

Sunt ideale şi ca o alternativă de gustare sănătoasă, între mese. Mai mult, căpşunile conţin multă vitamina C, care ajută de asemenea, la stimularea metabolismului. Fructul este bogat, totodată, în magneziu şi potasiu, minerale care previn retenţia de lichide în organism.

Au puţine calorii

Căpşunile stimulează producţia de adiponectină, un hormon secretat de adipocite. Acesta ajută la pierderea în greutate, prin creşterea consumului energetic. De asemenea, favorizează scăderea nivelului plasmatic al glucozei şi lipidelor. Căpşunile ajută şi la producţia de leptină, hormon ce reglează metabolismul şi care este asociat cu saţietatea.

Datorită leptinei, creierul primeşte semnalul că ne-am săturat după o masă, controlând apetitul şi oferind senzaţia de saţietate. Fructele au şi efect depurativ, ajutând la eliminarea acidului uric.

Acest fruct este ideal in curele de slăbire întrucât are puţine calorii (30 la 100 g), iar 90% din masa lor e reprezentată de apă. Urmând o dietă cu căpşuni se pot pierde până la 4 kg într-o săptămână.

Cum se ţine dieta

Principala regulă a unei diete cu acest fruct constă în includerea lor în număr cât mai mare în meniul zilnic, în jur de 1,5 kg, în porţii de 300-500 g, fără a depăşi însă un total de 1.400 de calorii zilnice de la restul alimentelor consumate. Dacă ai probleme cu stomacul, asociază-le cu iaurt.

Este esenţial, totodată, să renunţi pe cât posibil la zahăr, produse de patiserie şi dulciuri, precum şi mezeluri sau băuturi carbogazoase şi să consumi cât mai multă apă. La trezire poţi bea un pahar de limonadă cu căpşuni, urmat de un mic dejun format doar din aceste fructe.

Pentru prânz poţi opta pentru o salată mare cu verdeţuri şi piept de pui, iar ca gustare încearcă un iaurt combinat cu bucăţele de căpşuni. Cina poate să constea într-o supă de legume sau o friptură de peşte, alături de o salată. Iar ca gustare vei avea tot căpşuni, pe care le poţi combina doar cu mere.

Info

Alături de o dietă echilibrată şi exerciţii fizice adecvate, căpşunile pot ajuta la pierderea în greutate, deoarece ţin senzaţia de foame la distanţă mai mult timp şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Alegerea fructelor

Pentru a obţine beneficii maxime în urma consumului acestui fruct, este important să alegem căpşunile mari, intens colorate, deoarece conţin mai multă vitamina C şi antioxidanţi.

Bune şi pentru sănătate

În afară de pierderea în greutate, căpşunile sunt de ajutor şi pentru controlul zahărului din sânge prin încetinirea procesului de transformare a carbohidraţilor în zahăr. De asemenea, sunt considerate alimente bune pentru creier, încetinind declinul cognitiv. Conţin quercetină, un nutriment important pentru funcţionarea normală a creierului. Ajută la întărirea sistemului imunitar şi menţin sănătatea ochilor, prevenind cataracta. Datorită efectului antiinflamator, căpşunile sunt benefice şi în cazul artritelor şi contribuie la reglarea tensiunii arteriale.