Detoxifierea cu lămâie – purifică organismul şi te ajută să slăbeşti. Află dacă ţi se potriveşte

1 detoxifierea cu lamaie jpg jpeg

Se ţine pe durate scurte, de maximum 10 zile. Deşi are multiple beneficii, detoxifierea cu lămâie este potrivită doar persoanelor sănătoase; cele cu afecţiuni cronice riscă echilibrul organismului dacă aleg această variantă de detoxifiere a corpului.

Lămâile sunt cunoscute mai ales pentru faptul că fortifică imunitatea şi revigorează organismul. În ultimul timp, vedete ca Beyoncé au transformat cura de detoxifiere cu lămâie într-o metodă foarte populară de a pierde în greutate rapid şi de a reîntineri organismul prin eliminarea toxinelor.

Cum funcţionează detoxifierea cu lămâie?

Dieta de detoxifiere cu lămâie presupune 10 zile în care organismul procesează doar alimente uşoare: legume şi fructe proaspete, smoothieuri, supe şi salate, proteine din seminţe şi carne foarte slabă, de preferinţă doar de peşte.

Hidratarea se face cu limonadă, iar alimentele care permit acest lucru se asezonează cu suc de lămâe proaspăt stoarsă.

Reguli generale pentru ca detoxifiere cu lămâie să funcţioneze

Timp de 10 zile se renunţă complet la alimentele procesate, alcool, cafea, carne roşie, lactate şi la dulciurile care conţin zahăr. Trebuie să te concentrezi pe consumul de alimente proaspete, preponderent fructe şi legume.  

Foloseşte-ţi creativitatea pentru a-ţi găti supe creme din diverse combinaţii de legume şi obişnuieşte-te să inlocuieşti dulciurile şi gustrăile cu smoothieuri delicioase şi consistente.

Va trebui să bei doar limonadă sau apă aromată cu câteva picături de lămâie stoarsă şi ceaiuri detoxifiante precum ceaiul verde, în care pui rondele de lămâie. Ideal este să bei şase pahare de limonadă pe zi.

Poţi începe în forţă detoxifierea cu lămâie

Prima zi a curei de detoxifiere cu lămâie este cea mai dificilă dintre cele 10 zile de detoxifiere. În această primă zi, ar fi bine să consumi doar limonadă (şase pahare pe zi), fructe şi salate obţinute din legume proaspete.

În zilele următoare poţi alege meniuri mai diversificate, respectând relulile generale ale curei.

Potrivit health.com, startul curei de detoxifiere cu lămâie dă restartul necesar organismului. Cele şase pahare de limonadă, obligatorii în fiecare zi, dau senzaţia de plin şi în primele zile te fac să consumi mult mai puţine calorii decât în mod obişnuit. Acest lucru are ca efect scăderea în kilograme. Totuşi, cura de detoxfiere cu lămâie nu este o cură de slăbire, prin urmare, efectul ţintit nu este să slăbeşti, ci să purifici organismul de toxine. Vesea bună este că, intr-o singură zi de post, în care alegi să consumi doar limonadă îndulcită cu miere, poţi ajunge la o scădere medie în greutate de 2.2 kilograme şi, totodată, vei avea un nivel redus de trigliceride.

De asemenea, studiile au arătat că dieta cu lămâie scade nivelul de inflamaţie din corp, confirmând în acest fel că detoxifierea este reală. În schimb, în privinţa kilogramelor pierdute pe durata acestei cure de detoxifiere, specialiştii sunt sceptici şi susţin că în general, greutatea nu se va menţine pe termen lung fără alte intervenţii în stilul de viaţă. Mai exact, doar 20% dintre cei care slăbesc ca urmare a curei de detoxifiere cu lămâie menţin rezultatul.