De ce este important să ai o rutină de îngrijire a pielii

1 pexels sora shimazaki 5938255 jpg jpeg

Pielea este cartea de vizită şi primul lucru pe care cineva îl observă la tine. De altfel, este unul dintre cele mai mari organe pe care le are corpul tău şi funcţionează din greu în fiecare zi pentru a-ţi proteja organismul de elemente dăunătoare.

Este important să ai grijă la piele şi să dezvolţi o rutină de îngrijire deoarece ajută acest organ să-şi facă treaba cât mai bine. Dacă încă nu eşti convinsă că o rutină precisă de îngrijire a pielii este importantă, iată câteva idei care să te convingă că o piele frumoasă înseamnă sănătate.

Pielea se reînnoieşte zilnic

Celulele pielii se reînnoiesc în fiecare minut al vieţii noastre. Acest lucru înseamnă că pielea sănătoasă de azi pe care mâine nu o îngrijeşti o să capete imperfecţiuni. De aceea, este important să înţelegi acest proces şi să-i oferi şansa permanentă de a se regenera corect. Un ritual de îngrijire zilnic este important pentru sănătatea tenului tău. Poţi folosi o mască detoxifiantă cu cărbune care are rolul de a îndepărta pielea moartă şi a menţine pielea luminoasă.

Cunoaşte importanţa SPF-ului

Majoritatea foloseşte crema cu protectie solara în lunile de vară când se expune la soare şi cam atât. Realitatea este că cremele cu SPF trebuie folosite pe tot timpul anului, nu doar în sezonul cald sau la plajă. Noi te sfătuim să foloseşti protecţia solară indiferent de culoarea sau tonul pielii tale. De altfel, aceasta datează din timpul Egiptului Antic, unde oamenii pregăteau un extract din tărâţe de orez şi iasomie pentru a proteja pielea de arsurile solare. 

Ştiai că până la 80% din razele soarelui pot trece prin nori, aşa că dacă presupui că este în regulă să renunţi la protecţie în zilele mohorâte, te înşeli. Foloseşte SPF ca metodă preventivă, inclusiv iarna. De altfel, zăpada poate reflecta până la 80% din razele ultraviolete, crescând riscul de expunere la daunele provocate de soare. De asemenea, cu cât altitudinea este mai mare, cu atât expunerea la razele UV este mai mare, aşa că protecţia solară este crucială indiferent de anotimp.

Pielea frumoasă este o constantă

Pielea frumoasă este un angajament pe termen lung. Dacă doreşti o piele superbă peste 30 de ani, alegerile pe care le faci azi vor face diferenţa mâine. Pielea frumoasă este un proces pe tot parcursul vieţii şi reprezintă un obicei pe care tu ţi-l impui. Se spune că este nevoie de o lună pentru a implementa un obicei, de aceea te provocăm ca de azi înainte în fiecare seară să nu adormi machiată. Chiar dacă nu a aplicat niciun produs de machiaj pe faţă, tot ai nevoie să te demachezi pe faţă, pe gât, decolteu şi în spatele urechilor. Foloseşte o cremă specifică nevoilor tale, dar indiferent de tipul de piele o cremă hidratantă cu SPF 30 nu trebuie să-ţi lipsească din casă. De asemenea, încetează să foloseşti şerveţele demachiante care nu fac altceva decât să rănească pielea şi să o usuce.

Schemă simplă pentru îngrijirea pielii

Iată care sunt produsele de îngrijire pe care să le foloseşti zilnic pentru o piele frumoasă şi sănătoasă:

Demachiant - dimineaţa şi seara aplică pe piele apă micelară sau demachiant cremă. Produsele de curăţare sunt excelente pentru îndepărtarea pielii moarte, a poluanţilor, a uleiului din piele, a murdăriei şi a bacteriilor. Evită produsele de curăţare care conţin sulfaţi, iar dacă ai pielea sensibilă alege un produs de curăţare care nu conţine parfum.

Cremă de ochi - este important să aplici o cremă de ochi măcar o dată pe zi pentru a ajuta la tinereţea pielii. Aceasta menţine sănătatea şi aspectul pielii din jurul ochilor.

Cremă hidratantă şi seruri cu acid hialuronic care regenerează şi împrospătează tenul.

Dacă nu ai probleme grave la nivelul tenului asta nu înseamnă că este în regulă evitarea unui dermatolog. Specialistul va şti care este tipul tău de piele şi te va sfătui cum să-ţi îngrijeşti corect pielea.

Sursă foto: Pexels