Cum te ajută masturbarea? Iată beneficiile asupra sănătății!

Un număr tot mai mare de studii arată că masturbarea ajută la menținerea unei stări bune de sănătate, scrie Medical News Today. Iată care sunt beneficiile și explicațiile pentru efectul pozitiv asupra organismului!

image

Somn mai bun

Dacă în timpul masuturbării ajungi la orgasm, atunci acest lucru te poate ajuta să dormi mai bine. În timpul și după orgasm, hormonii „fericirii”, oxitocina, dopamina, endorfinele, prolactina, inundă creierul și te ajută să te relaxezi, lucru care îți poate îmbunătăți în mod substanțial somnul.

Ajungi mai ușor la orgasm

Persoanele care se masturbează își cunosc foarte bine corpul și reacțiile, iar acest lucru îi ajută să ajungă mai ușor la orgasm în timpul sexului cu un partener. O concluzie a unui studiu realizat în 2015, citat de Medical News Today precizează că femeile care se masturbează și fac și sex cu un partener au o satisfacție sexuală mai mare comparative cu cele care nu se masturbează deloc, dar fac sex cu partenerul. Cercetătorii au ajuns la acestă concluzie după ce au comparat experiențele a două grupuri de femei căsătorite. Femeile dintr-un grup au experimentat și orgasmuri de la masturbare, în timp ce femeile din celălalt grup nu. Studiul a constatat că femeile care au avut orgasm atunci când s-au masturbat au avut mai multe orgasme și o satisfacție sexuală mai mare atunci când făceau sex cu un partener.

Stimulează libidoul

Cercetările sugerează că femeile căsătorite care se masturbează pot avea o dorință sexuală mai mare decât celelalte, scrie Medical News Today.

Un studiu din 2009, cu participarea a  3.800 de femei a constatat că 52,5% dintre ele se masturbau cu vibratoare. Rezultatele au arătat că utilizarea vibratoarelor a îmbunătățit semnificativ funcția sexuală, inclusiv excitarea, dorința, lubrifierea și obținerea unui orgasm.

Crește stima de sine

Masturbarea poate îmbunătăți, de asemenea, încrederea în organism și stima de sine a unei persoane. Un studiu din 2015 a sugerat că femeile partenere care se masturbează au o stima de sine mai mare decât cele care nu o fac, scrie Medical News Today.

Poate reduce riscul de cancer de prostată

Deși sunt necesare studii suplimentare, cercetările prezente sugerează că ejacularea frecventă poate reduce riscul unui bărbat de a face cancer de prostată. Un studiu din 2016 a descoperit că bărbații care au raportat ejaculare mai frecventă au fost mai puțin probabil să primească un diagnostic de cancer de prostată mai târziu în viață.

Când apar probleme?

Dacă o persoană se simte vinovată, anxioasă sau are chiar stări de depresie pe care le pune în legătură cu masturbarea, ar trebui să vorbească cu medicul său. Oricine se confruntă cu simptomele depresiei ar trebui, de asemenea, să discute cu un profesionist din domeniul sănătății, care poate recomanda soluții adaptate. „Masturbarea nu induce depresie însa poate uneori să întrețină o stare depresivă, prin faptul că e o soluție facilă de evitare a trăirilor emoționale negative. Atunci când persoană nu e într-o relație și e tristă ca urmare a acestui fapt, masturbarea poate întretine un cerc vicios, prin continuarea evitării interacțiunilor emoționale ce s-ar putea solda cu un eșec”, precizează dr. Rares Ignat, terapeut de cuplu și psihosexolog.