Sfaturi pentru a prelungi culorile hainelor. Trucuri uşor de pus în practică
Unele măsuri simple te ajută să te bucuri de hainele tale mai mult timp. Iată câteva sfaturi uşor de pus în practică!
În primul rând, citeşte etichetele hainelor, pentru a evita unele greşeli care contribuie la deteriorarea ţesăturilor. Aceste etichete conţin informaţii legate de spălarea, uscarea şi călcarea hainei respective.
Foloseşte temperatura potrivită
Poţi folosi temperaturi de 30 - 40 °C pentru a spăla hainele colorate şi pe cele cu un grad redus de murdărie. Foloseşte temperatura de 60 °C pentru articolele care au nevoie de dezinfectare precum lenjeria şi prosoapele.
Întoarce pe dos hainele, deschide nasturii şi încheie fermoarele
Este indicat ca, mai ales hainele închise la culoare, să fie spălate pe dos. Blugii, bluzele şi tricourile pot fi protejate mai mult astfel. Prin deschiderea nasturilor, previi lărgirea butonierelor, iar închiderea fermoarului împiedică agăţarea altor haine.
Foloseşte săculeţi speciali
Lenjeria intimă şi sutienele pot fi spălate într-un săculeţ special. Acest lucru previne deteriorarea ţesăturii fine cu care sunt realizate astfel de piese. În plus, în acest mod se previne şi riscul de a fi agăţate.
Îndepărtează petele înainte de a pune hainele la spălat
Imediat cum o haină s-a pătat, nu aştepta prea mult să o speli. Mai întâi, înlătură murdăria cu detergent de vase sau cu o soluţie specială de scos pete. Înainte de a pune ţesătura la maşina de spălat rufe, spal-o de mână. Dacă este vorba despre pete greu se îndepărtat, foloseşte programul de prespălare la 30 °C.
Alte sfaturi utile
- Nu duce prea des hainele la curăţătoria chimică
- Uscarea naturală este recomandată; totuşi, nu expune hainele în soare prea puternic
- În momentul în care ai de scos o pată, nu freca materialul prea puternic. În schimb, lasă 10 minute la înmuiat.
Citeşte şi: Utilizari ale otetului alb! de care nu ai mai auzit pana acum