Cum să te fereşti de caniculă - Cele mai bune alimente

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia joacă un rol esenţial în buna funcţionare a organismului tău. Mai ales pe vreme caniculare este indicat să acorzi o atenţie sporită acestui domeniu, deoarece există pericolul ca alimentele să se altereze mai uşor şi în felul acesta vei fi expus mai uşor problemelor digestive.

Pentru a evita o astfel de situaţie îţi recomandăm anumite alimente spre a le consuma, alimente cu un conţinut mai mare de apă, nu atât de uşor de perisabile şi uşoare de digerat.

Castravetele asigură hidratarea organismului

O sursă bună de vitamina C, indicaţi a fi consumaţi mai ales atunci când temperaturile de afară sunt în creştere. Optează pentru o salată de castraveţi la care să adaugi pătrunjel din plin, mărar, zeama de la o lămâie, avocado şi spanac.

Spanacul îţi va aduce un aport bun de magneziu şi luteină, substanţe benefice pentru a-ţi proteja pielea de arsurile solare.

O salată uşoară pentru sistemul tău digestic, plină de vitamine şi minerale, va avea grijă de silueta ta şi îţi va asigura energia necesară pentru a duce la bun sfârşit toate acţiunile tale din ziua în curs.

Pepenele, fructul sezonului

Fie că îţi place pepenele galben sau roşu, ambele variante sunt indicate a fi consumate pe vreme caniculară. Ambeel fructe conţin foarte multă apă, au un aport semnificativ de vitamine şi minerale. Te vor ajuta să te răcoreşti şi vor contribui substanţial la menţinerea frumuseţii tale şi a sănătăţii tractului digestiv.

Este bine să nu faci totuşi exces de consum mai ales dacă nu vrei să stai toată ziua cu grija dusului la toaletă, pepenele roşu mai ales are un puternic efect diuretic dacă este consumat abuziv.

În rest poţi să optezi pentru un smoothie din pepene roşu, cu gheaţă şi mentă din plin.

Bananele reduc temperatura corpului

Nu sunt recunoscute ca fiind fructe zemoase, însă chiar şi aşa se recomandă a nu fi evitate când este cald afară. Destul de saţioase, ajută la menţinerea unei temperaturi constante a corpului, aportul de potasiu şi magneziu va fi util organismului tău pentru a combate oboseala, anemia şi să ai suficientă energie pentru întreaga zi.

Poţi să optezi pentru clătitele din banane dimineaţa şi un smoothie de banane. Nu uita ca pe parcursul zilei să te hidratezi corespunzător, în felul acesta vei ajuta substanţele nutritive din banane să funcţionze mai uşor în favoarea ta.

Din aceiaşi categorie cu bananele sunt şi dovleceii, au acelaşi beneficiu de a menţine temperatura corpului, aportul lor mare de apă contribuie la hidratarea organismului, iar substanţele nutritive îţi vor fi necesare pentru a simţi senzaţia de saţietate pe tot parcursul zilei.

Roşia, leguma vedetă a verii

Deja celebra gustare de roşii cu brânză şi puţin oregano sau busuioc, cu un strop de ulei de măsline nu mai are nevoie de nici o formă de prezentare. O sursă importantă de potasiu, vitamina C, licopen, care îţi va proteja organismul de acţiuna nocivă a razelor ultraviolete.

Ajută la hidratarea şi hrănirea organismului, poţi să le consumi în orice perioadă a zilei şi în foarte multe combinaţii.

În plus, consumând salate în zilele toride vei avea grijă şi de silueta ta, aspect deloc de neglijat în acest sezon.

Chiar dacă alimentele prezentate în acest articol au un conţinut mare de apă nu uita totuşi şi de cei doi litri de apă. Nu aştepta să simţi senzaţia de sete pentru a bea apă.

Condimente picante la discreţie

Chiar dacă simţi că îţi ia gura foc, condimentele picante sunt indicate a fi consumate pe timpul verii deoarece te ajută să transpiri, în felul acesta vei elimina mai multe toxine, apa în exces din organism, iar pielea ta va respira mult mai bine.

Un motiv în plus să bei mai multă apă şi să faci sport, aşa organismul tău se va mobiliza mai bine să lupte împotriva kilogramelor în plus. În cazul în care ai probleme cu stomacul este bine să nu faci exces de aceste condimente.

Nu uita de cireşele care se găsesc din plin pe piaţă, au foarte multe substanţe nutritive la fel ca şi smochinele.Antioxidanţii din aceste fructe îţi vor susţine organismul în toate activităţile tale.

Cum să te fereşti de caniculă. Cele mai bune sfaturi

* Poartă haine lejere, în culori deschise, din fibre naturale.

* Apelează la aerul condiţionat sau la ventilatoare.

* Evită expunerea directă la soare. Poartă ochelari de soare şi foloseşte cremă de protecţie cu factor UV +30.

* Limitează efortul fizic. Dacă este neapărată nevoie să faci mişcare, alege exerciţiile fizice uşoare şi fă-le seara, când este răcoare.

* Bea multe lichide, apă plată şi multe sucuri de legume şi fructe. Evită alcoolul, cafeaua şi ceaiul.

* Mănâncă alimente uşoare. Evită alimentele fierbinţi.