Cum să păstrezi bananele?

Bananele sunt iubite pentru versatilitatea lor, cantitatea de potasiu conținută și gustul bun. Dar bananele coapte se pot deteriora ușor, de aceea, mulți dintre noi căutăm metode prin care să le păstrăm proaspete și delicioase pentru mai mult timp.

Cât timp le poți păstra?

Dacă sunt deja coapte, în frigider, se pot păstra între 5 și 7 zile. La temperatura camerei, în fructieră, ître 2 și 6 zile în functie de maturitatea lor la achiziție.

În congelator: 6 luni, scrie Yahoo Life.

Care este cel mai bun loc de depozitare?

Dacă sunt încă verzi, nu le pune la frigider. Atmosfera uscată și rece încetinește procesul de coacere, așa că bananele verzi probabil nu vor continua procesul de coacere. Temperatura camerei ar fi o alegere bună, departe de lumina directă a soarelui.

Banane FOTO Shutterstock

Foto: Shutterstock

Bananele care sunt deja coapte trebuie puse imediat la frigider pentru a-și opri degradarea.

Cel mai bun lucru de făcut pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp este să înfășurați cozile în plastic. Acolo se produce gazul de etilenă care coace fructele. Plasticul va acționa ca o barieră pentru a reține gazul și va prelungi longevitatea fructului.

Cum se păstrează bananele în frigider

Coaja va deveni maro cât timp bananele vor sta în frigider, dar interiorul va rămâne neatins și gustos. Dar trebuie să pui în frigider doar banana coapte. Cele necoapte se vor opri din procesul de caocere, dar se vor înnegri și gusul nu va fi niciodată la fel de bun ca al bananelor coapte.

La temperatura camerei

Depozitarea bananelor la temperatura camerei este o soluție bună, dar cel mai bine se păstrează agățate. Ferește-le de lumina directă și de căldură.

Cum să congelezi bananele

Nu numai că este posibil să congelezi bananele, dar este o idee grozavă! Fructele congelate se pot folosi la prajituri sau ca felii în deserturi sănătoase, ori  amestecate în smoothie-uri.

Pentru a obține niște banane congelate  ideal, trebuie felitate și puse pe o foaie de copt, într-un singur strat și introduse în pungi datate.

Se pot congela și sub formă de piure, în diferite forme de silicon, chiar și în formele pentru cuburi de gheață. Și acest piure este grozav în smoothie-uri și pentru a face înghețată, precum și ca aluat pentru clătite.

Nu arunca bananele cu pete maro

Deoarece un piure de banană poate fi folosit în multe produse de patiserie și tratate delicioase, bananele cu pete maro ar trebui privite la adevăratul lor potențial. Ele se pot folosi pe pâine prăjită, ca desert, dar și în brioșe, prăjituri, clătite sau vafe,

.