Cum sa arzi mai repede caloriile dupa o masa bogata

1 food salad healthy vegetables jpg jpeg

Daca ai mancat alimente bogate in calorii si te simti vinovat, incearca acest truc simplu care te scapa de probleme si de dureri de cap.

Ai nevoie de aceasta bautura detoxifianta cu lamaie si lime, pe care sa o consumi dupa fiecare masa. 

Lamaile si lime-urile contin substante care ard grasimile, iti stimuleaza metabolismul si tonifica pielea si te ajuta sa slabesti. 

Ingrediente

1 lamaie 3 limes

Mod de preparare

Taie ingredientele in felii subtiri si adauga-le intr-o sticla de doi litri, in care ai pus deja apa.

Consuma bautura dupa fiecare masa. 

Nu toate caloriile au acelaşi efect asupra greutăţii, de aceea oamenii de ştiinţă susţin că decât să verificăm tabelul caloric, mai bine alegem alimentele care au o cantitate mai mare de grăsimi, iar ele sunt sănătoase.

Printre aceste se numără nucile, uleiul de măsline, laptele cu un conţinut mai mare de grăsimi.

Specialiştii susţin că includerea lor într-o dietă echilibrată poate ajuta chiar şi la pierderea în greutate, în pofida teoriilor care spun că astfel de alimente îngraşă.

În schimb, alimentele sărace în calorii fac ca senzaţia de saţietate să fie de scurtă durată, ceea ce ne face să mâncăm mai mult pe parcursul zilei şi să câştigăm kilograme.

,,Este mult mai bine să fim atenţi alimentele pe care le punem în farfurie decât să stăm să numărăm caloriile de pe ambalaj. În timp ce proteinele care se găsesc de regulă în alimentele cu un conţinut mai mare de grăsimi ne ţin mai mult timp sătuli, carbohidraţii menţin saţietatea pentru puţin timp şi chiar cresc pofta de dulciuri”, a afirmat Sean Lucan, medic la Colegiul de Medicină ,,Albert Einstein” din New York, SUA.

Pe lângă faptul că alimentele bogate în grăsimi ne pot ajuta să slăbim sau să ne menţinem greutatea, ele ne protejează şi împotriva bolilor cardiovasculare, spune specialiltii în nutriţie.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Public Health Nutrition.