Cum sa ai dinti sanatosi si frumosi fara sa mergi la dentist

1 cum sa ai dinti sanatosi si frumosi fara sa mergi la dentist 11n3 jpg jpeg

Cu totii ne dorim o dantura sanatoasa cu dinti albi si stralucitori, fara vizite la stomatolog, dureri sau procedee incomode. Pentru a evita toate neplacerile cauzate de problemele dentare trebuie sa acordam o atentie deosebita preventiei.

Foloseste ata dentara Înainte de a te peria pe dinţi, foloseşte aţa dentară. Vei elimina astfel resturile acumulate în spaţiile interdentare, ceea ce face ca perierea ulterioară să fie mai eficientă. La nevoie, foloseşte scobitori – fără a exagera.

Periuţa de dinţi se toceşte, ca orice alt instrument de curăţare. Periuţele vechi acumulează o colecţie întreagă de bacterii, care nu se mai duc la clătire. Specialiştii recomandă schimbarea periuţei la fiecare 4 -6 luni.

Bicarbonatul de sodiu alimentar poate îndepărta petele rămase pe dinţi de la cafea, vin roşu, tutun, ciocolată. De două ori pe lună, adaugă un pic de praf de bicarbonat pe periuţa de dinţi şi periază-i, apoi clăteşte. Foloseşte pastă de dinţi cu bicarbonat de sodiu sau mestecă din timp în timp bucăţi de măr, pară, morcovi sau ţelină, care stimulează secreţia de salivă, menţinând astfel albeaţa dinţilor, conform clickpentrufemei.