Cum poţi scăpa de grăsimea de pe burtă. Sfaturile nutriţionistului Mihaela Bilic

1 bilic jpg jpeg

Grăsimea abdominală este o problemă pentru tot mai multe persoane. Talia mare ne expune unor boli precum cele cardiovasculare şi este bine să ştim ce putem face pentru a o combate.

Cum poţi să te bucuri de o talie suplă şi să scapi de burtă? Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vine în sprijinul celor care îşi doresc să topească excesul de grăsime abdominală şi să urmeze un regim alimentar sănătos.

Nutriţionistul atrage atenţia asupra alimentelor care îngraşă cel mai mult. “Burta este semnul bunului trai! Întotdeauna la nivelul abdomenului vedem cât de multe făinose, cât de mult zahăr şi nu în ultimul rând cât alcool consumăm. Şi atenţie când spun alcool, spun şi suc de fructe, pentru că sucul de fructe în ficat fermentează şi se transformă în alcool. Deci, chiar şi un exces de fructe şi suc de fructe pot duce la apariţia burţii”, a declarat medicul nutriţionist pentru emisiunea “Vorbeşte lumea”.

Mihaela Bilic ne spune şi cum ne putem da seama că avem o problemă cu grăsimea abdominală, dar şi ce ar trebui să mâncăm pentru a scăpa de burtă.

“În momentul în care la curea avem peste 100 de cm la bărbaţi, iar în cazul femeilor peste 80 de cm în talie, atunci se poate spune că avem această obezitate abdominală, care este un factor de prognostic prost pentru diabet, hipertensiune şi colesterol mărit. (…) Încercaţi să nu consumaţi făinoase si carbohidraţi la masa de seară. Deci, asta e cea mai eficientă metoda să scăpăm de burtă, dacă masa de seară este compusă din proteine şi legume”, a mai spus nutriţionistul.

Sursa: click.ro