Cum opresti caderea parului: trei metode sanatoase si ieftine

1 cum opresti caderea parului trei metode sanatoase si ieftine 3ggk jpg jpeg

Este firesc ca parul sa cada, insa prea mult cazut intr-o perioada mai scurta poate genera neplaceri la nivelul podoabei capilare, de la greutatea in aranjare a parului pana la chelire.

Iata trei metode sanatoase, simple si ieftine prin care poti sa incetinesti procesul de cadere a parului.

Perie-ti parul cu grija

Peria sau pieptanul pot face mai mult rau decat bine daca ai obiceiul sa tragi de par pentru a-l descurca. Actiunea de a trage de par afecteaza radacinile si poate duce la pierderea permanenta a firelor de par, nu doar la fragilizarea si ruperea lor. Perie-te corect pe cap incepand cu varfurile parului si urcand incet spre radacini, descurcand cu delicatete fiecare sectiune a parului fara a trage de el.

Ai grija cand lucrezi pe parul ud

Parul ud este cel mai fragil, asadar trebuie sa actionezi si cu mai multa delicatete atunci cand lucrezi pe parul ud. Spre exemplu, daca iti descurci parul dupa ce te dai cu balsam sau masca de par, asigura-te ca aceasta a actionat cel putin 10 minute si abia mai apoi incep sa descurci parul lent cu degetele sau cu o un pieptan cu dintii foarte rari, niciodata cu o perie sau pieptan cu dintii foarte desi.

Redu expunerea la soare

Prea mult soare dauneaza firelor de par si usuca scalpul, motiv pentru care ar trebui sa-ti protejezi podoaba capilara atat cu o palarie sau o esarfa in zilele torice, cat si cu un ser special de protectie impotriva razelor UV.