Cum îţi îngrijeşti decolteul pentru a atrage toate privirile

1 shutterstock 608974265 jpg jpeg

Eşti mereu atentă să îţi îngrijeşti pielea feţei şi a gâtului, însă de multe ori uiţi că şi decolteul are nevoie de atenţie pentru a-şi păstra netezimea şi elasticitatea. Având în vedere că un decolteu neîngrjit te poate face să arăţi mai în vârstă, îţi spunem ce poţi face pentru a-i păstra aspectul tânăr pentru mai mult timp.

Pielea decolteului este una dintre cele mai sensibile şi mai subţiri de pe suprafaţa corpului, lipsită aproape complet de grăsime subcutanată şi de glande sebacee. Din acest motiv, decolteul tinde să se usuce şi să se rideze mai repede decât alte porţiuni de piele, mai ales dacă obişnuieşti să dormi pe o parte.

Apelează la un exfoliant blând

Pentru a elimina celulele moarte şi pentru ca produsele de îngrijire să intre mai bine în piele, exfoliază-ţi decolteul 1 dată pe săptămână. Nu folosi produse foarte abrazive, pentru a nu irita zona, ci mai degrabă unele blânde. Amestecă 1 lingură de zahăr brun cu 3 linguri de ulei de măsline şi masează delicat pielea 1 minut. Spală-te apoi cu apă călduţă.

Foloseşte o cremă grasă şi hrănitoare

Dacă pentru îngrijirea feţei ai deja stabilită o rutină zilnică şi ştii ce produse ţi se potrivesc, pentru pielea decolteului ai nevoie de altceva. Mai precis, se recomandă folosirea zilnică a unei creme grase care să fie şi hidratantă şi care să conţină, de asemenea, ingrediente care contribuie la regenerarea şi fermitatea pielii. Crema trebuie masată de jos în sus, pentru a stimula circulaţia şi pentru ca pielea să nu se lase. Dacă ieşi din casă cu zona decolteului descoperită, ai grijă să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară.

Idei de măşti pe care le poţi încerca

O dată pe săptămână, decolteul merită să fie hrănit şi răsfăţat cu o mască naturală, care să lase pielea mătăsoasă. Pasează o banană de dimensiuni medii, bine coaptă, cu 2 linguri de smântână şi conţinutul unei capsule de vitamina E. Întinde pasta obţinută pe zona decolteului şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Pentru prevenirea ridurilor, încearcă un remediu simplu: scoate gelul din câteva frunze de aloe şi masează decolteul înainte de culcare. Dimineaţa, mergi la duş ca de obicei, dar în zona pieptului spală-te cu apă aproape rece. Un alt aliat împotriva ridurilor este uleiul de migdale, care încetineşte procesul de îmbătrânire. Încălzeşte 1 lingură de ulei de migdale şi masează pielea cu el. Peste 1 oră, dacă încă se mai observă la suprafaţa pielii, şterge surplusul cu un şerveţel.

Bine de ştiut: Mişcarea este importantă pentru a păstra fermitatea pielii din zona decolteului. Exerciţiile pentru pectorali ajută şi la o circulaţie mai bună, la menţinerea fermităţii sânilor şi la păstrarea prospeţimii pielii.

Sfatul specialistului

Maria Moale, cosmeticiană, Salon Glossy, Bucureşti, 0766233552

Zona delicată şi sensibilă a gâtului şi a decolteului este una dintre cele mai vizibile ale corpului, dar, din păcate, neglijată de femei. Aşa cum avem griă de ten, trebuie să avem grijă şi de decolteu, deoarece, chiar dacă avem o vârstă înaintată şi anii nu se văd pe chipul nostru, decolteul este cel care ne dă de gol. La fel ca tenul, decolteul are nevoie de demachiere, tonifiere, exfoliere delicată, masaj, hrănire şi hidratare internă şi externă. Expunerea la soare fără factor de protecţie este cauza principală a îmbătrânirii premature a pielii. Razele ultraviolete inhibă producerea de colagen şi acţionează negativ asupra fibrelor de elastină, responsabile de elasticitatea pielii. Pentru a avea un decolteu frumos, este necesar să ţinem cont de: hidratare şi protecţie solară, de folosirea retinolului, care acţionează ca restructurant, favorizând reînnoirea celulară, şi a vitaminei E, care împiedică apariţia radicalilor liberi, de evitarea duşurilor fierbinţi şi a dormitului pe o parte, şi nu în ultimul rând, de vizitele la cosmeticiană, pentru un tratament complet şi sfaturi utile. Să îmbătrânim frumoase!