Cinci suplimente alimentare de care ai nevoie pentru o piele luminoasă şi un păr de invidiat

1 persoana care ia o pastila jpg jpeg

Te îngrijorează aspectul tern al părului tău? Nu eşti mulţumită de pielea uscată şi de buzele crăpate? Este posibil să ai o carenţă de anumite vitamine sau nutrienţi în organism. Dacă acestea sunt probleme recurente, o vizită la dermatolog este soluţia cea mai bună. O altă soluţie la îndemână o reprezintă suplimentele alimentare naturale.

Iată care sunt cele mai utile pentru o piele frumoasă şi un păr de invidiat. 

Vitamina C

Printre numeroasele beneficii ale vitaminei C se numără şi faptul că poate îmbunătăţi creşterea firelor noi de păr, combate mătreaţa şi poate opri căderea părului. Alege un supliment cu 1.000 de miligrame de vitamina C, cum este cel de la GNC. Pe de altă parte, ar fi bine să îţi consulţi şi medicul de familie, mai ales dacă ai alte probleme de sănătate. De exemplu, vitamina C creşte cantitatea de fier care se absoarbe în organism, ceea ce poate fi o problemă pentru persoanele cu hemocromatoză. 

Biotina 

Biotina poate fi găsită în alimente precum untul de arahide şi bananele. Este o vitamină din grupul B-urilor, care susţine regenerarea pielii, sistemul nervos, tractul digestiv şi metabolismul. Suplimentele cu biotină pot fi utilizate pentru a ajuta la reducerea căderii părului şi pentru a încuraja creşterea unghiilor. Biotina, una dintre vitaminele care se regăsesc în multe suplimente alimentare disponibile fără prescripţie medicală, este foarte importantă în cazul fumătorilor. Unele studii arată că fumatul poate provoca un deficit de biotină, cu simptome care includ: decolorarea părului, erupţii cutanate în jurul ochilor, nasului şi gurii şi subţierea părului. Aşadar, dacă te confrunţi cu astfel de simptome, discută cu medicul tău şi despre o posibilă carenţă de biotină. 

Fierul

Atunci când ai o deficienţă de fier în organism, părul tău poate căpăta un aspect tern, se subţiază şi se deshidratează. De asemenea, unghiile ar putea deveni fragile şi casante. Fierul, care se găseşte în alimente precum spanacul sau ficatul de pasăre, te ajută, de asemenea, să te bucuri de o piele strălucitoare. Medicul tău îţi poate recomanda un test de sânge pentru a afla dacă ai deficit de fier şi pentru a-ţi recomanda un supliment cu doza optimă pentru tine. Acesta este un aspect foarte important, deoarece o cantitate prea mare de fier poate provoca leziuni structurilor pielii.

Acizi Omega-3

Acizii Omega-3 care se găsesc în peştele gras, precum somonul, sardinele şi macroul, reglează producţia de sebum şi te ajută să îţi menţii pielea hidratată. În plus, experţii în dermatologie sunt de părere că aceşti acizi întârzie procesul de îmbătrânire a pielii şi previn apariţia prematură a ridurilor. Mai mult decât atât, acizii Omega-3 pot conferi strălucire părului, menţinându-l hidratat. Acelaşi lucru este valabil şi pentru scalp. Medicii recomandă o doză de 600 mg pe zi, dar persoanele care au alergii la peşte, diabet sau hipertensiune arterială trebuie să-şi consulte medicul înainte a lua astfel de suplimente.

Vitamina E

Vitamina E, la fel ca şi vitamina C, este un puternic antioxidant care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi, care se traduc prin riduri fine. Un studiu din 2010 a constatat, de asemenea, că bărbaţii care au luat această vitamină pentru piele şi păr au înregistrat o regenerare a părului. Doza recomandată este stabilită de medic, pentru că în cantităţi mari, vitamina E poate avea o serie de reacţii adverse. 

Frumuseţea şi sănătatea merg mână în mână, aşa că, pentru a te bucura de imaginea pe care o vezi în oglindă, este important să ai grijă de sănătatea ta. Deteriorările echilibrului organismului se pot vedea rapid la nivelul pielii, al unghiilor şi al părului, aşa că e bine să acorzi atenţie modificărilor şi să vorbeşti cu medicul tău de familie pentru a stabili care sunt suplimentele alimentare potrivite pentru tine.

Sursă foto : Pexels.com