Cea mai populară rezoluție de anul nou

În fiecare an, atât pe plan personal, cât și profesional, se întâmplă o sumedenie de lucruri. Unele mai bune, altele mai puțin bune, unele controlabile, altele deloc controlabile, unele mai ziditoare, iar altele mai ruinătoare. În orice caz, sfârșitul de an vine întotdeauna cu o retrospectivă a anului și cu noi rezoluții pentru anul ce urmează.

Probabil, una dintre cele mai populare dorințe constă în obținerea greutății corporale dorite. Este un aspect vizat de cele mai multe ori de persoanele care se luptă cu kilogramele în plus, dar nu numai.

image

Dacă te afli printre persoanele care doresc să slăbească ori să își mențină greutatea actuală, este important să ai un stil de viață echilibrat din toate punctele de vedere. Iar dacă nu ai idee ce schimbări ar trebui să urmărești și cum le poți pune mai ușor în practică, avem câteva recomandări pentru tine:

1. Impune-ți o rutină

Este important să ai un stil de viață echilibrat, pentru a fi întotdeauna cu mintea limpede, cu sufletul curat și cu sănătatea în cea mai bună formă. Drept urmare, pentru anul ce urmează impune-ți o anumită rutină. Încearcă să ai numărul de ore recomandat pentru odihnă, într-un interval orar rezonabil. Mai exact, evită să stai treaz până la ore târzii și să prelungești somnul în timpul zilei. Apoi, îți poți începe diminețile savurând un ceai de slăbit din plante, alături de un mic dejun sănătos. Ia cât mai mult contact cu aer proaspăt și evită să faci activitățile care te copleșesc și te storc de energie.

2. Nu te apuca de o dietă, fă schimbări sănătoase

Dieta nu reprezintă soluția potrivită pentru a ajunge în forma dorită. Dacă îți dorești rezultate, este necesar să ai o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și minerale, dar cu conținut redus de grăsimi saturate. Astfel, prepară-ți mese ușoare pe bază de legume, mănâncă fructe proaspete și evită alimentele procesate și cele de tip fast food. În schimbul băuturilor cu conținut ridicat de zahăr, poți opta pentru apă sau ceai de slăbit din plante. Bineînțeles, asigură-te că te hidratezi corespunzător. Aportul zilnic de lichide necesar este de 40ml/kilogram. Adică, înmulțești greutatea pe care o ai cu 40 și vei știi exact care este aportul de lichide pe care trebuie să îl ai pe zi (ex: la o persoană cu greutate corporală de 60 kg, aportul zilnic trebuie să fie echivalent cu 2400 ml lichide – 60kg x 40ml apă).

3. Începe cu mișcare ușoară - Mergi pe jos

Sportul aduce numai beneficii, indiferent de vârstă, gen sau greutate corporală. Ajută la menținerea greutății corporale, la tonifierea musculaturii, la buna funcționare a proceselor din organism, dar și la eliminarea stresului de zi cu zi sau a stărilor de anxietate.

Dacă te afli printre persoanele care nu au făcut prea mult sport de-a lungul timpului, ar fi bine să ai în vedere introducerea activităților fizice în rutina de zi cu zi. Pentru a nu face un efort prea mare dintr-o dată, poți începe cu mișcare ușoară. Mersul pe jos timp de 30 minute este ideal pentru a introducere sportul în rutina zilnică. De altfel, poți opta și pentru plimbări în natură, pentru trasee ușoare de munte sau pentru exerciții fizice de nivel ușor. Cu timpul, corpul tău va căpăta forma dorită și va funcționa mai eficient.

4. Este ok să folosești suplimente

image

Atunci când regimul alimentar nu îți asigură nutrienții de care ai nevoie, poți să folosești suplimente alimentare. Acestea completează deficitele și ajută la buna funcționare a organismului. De altfel, sunt și anumite pastile de slăbit din plante naturale care te pot ajuta să ajungi la greutatea dorită. Acestea accelerează metabolismul, acționează precum un tonic general, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, ajută la menținerea greutății corporale și sunt benefice în eliminarea surplusului de apă. Având în compoziție ingrediente naturale, nu acționează greșit asupra organismului.

Așadar, dacă dorești să îți îndeplinești dorința pentru următorul an de a avea o formă a corpului mai suplă, fără kilograme prea multe în plus, asigură-te că îți formezi o rutină, că eviți dietele drastice, care de regulă au efecte mai rele pe termen lung și că ai o alimentație corectă, susținută la nevoie și de pastile de slăbit sau de ceai de slăbit din plante naturale.