Cea mai eficienta crema de maini pe care o ai in casa

1 cea mai eficienta crema de maini pe care o ai in casa costa sub 2 lei vlbx jpg jpeg

Orice femeie isi doreste sa aiba maini catifelate si frumoase, asa ca multe dintre reprezentantele sexului tare aleg sa arunce bani pe produse cosmetice scumpe.

Nu doar temperatura scăzută de afară contribuie la aspectul deshidratat al pielii ci şi aerul uscat de la birou şi de acasă. Cel mai eficient remediu pentru mainile uscate se afla chiar la tine in casa si costa mai putin de 2 lei. Acesta a fost descoperit inca din Antichitate si folosit pentru hidratarea manilor.

Este vorba despre smantana, un ingredient care se gaseste in orice gospodarie. Daca ai si tu in casa, foloseste-o in loc de crema de maini. 

Mainile tale vor fi mai catifelate si mai hidratate a doua zi dimineata. 

Poţi să eviţi cu brio mâinile crăpate punând în practică şi câteva ritualuri simple, însă de mare efect.

Primul pas: exfolierea

Exfolierea este primul pas în îngrijirea corpului tău şi nu trebuie trecută cu vederea. Deşi în această perioadă nu este recomandat să apelezi la ea prea des, odată pe săptămână este necesară dacă vrei să eviţi deshidratarea lor.

Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte de la nivelul pielii, pregătindu-le pentru următorul pas şi anume hidratarea.

Pentru a avea parte de o exfoliere corectă care să nu fie agresivă cu pielea ta, cel mai indicat ar fi să apelezi la gomaje naturiste făcute în casă din coajă de portocală la care să adaugi o fiolă de vitamina E, la zaţul de cafea amestecat cu miere de albine şi ulei de măsline sau argan până obţii o pastă.

Pasul doi: hidratarea

Nu ar trebui să îţi lipsească din geantă niciodată o cremă intens hidratantă de mâini. Nu te sfii să o aplici ori de câte ori te speli pe mâini sau te confrunţi cu senzaţia de piele uscată la nivelul mâinilor.

Înainte de a ieşi din casă asigură-te că ai aplicat o cremă potrivită tipului tău de ten, poţi de asemenea să optezi pentru un produs cu acţiune anti-ageing, stimularea regenerării celulare sau doar intens hidratant.

Ritualul de îngrijire al pielii trebuie să fie asemănător spălatului pe dinţi.

Pasul trei: masca pentru mâini

Dacă la nivelul tenului poţi să aplici o mască de 2 ori pe săptămână, la nivelul mâinilor o dată pe săptămână este mai mult decât suficient în această perioadă.

În cazul în care nu ai la îndemână o mască, apelează cu toată încrederea la uleiul de măsline. Un execelent hidratant, mai ales dacă îl aplici pe mâini imediat după ce ai parcurs primul pas, exfolierea.

Lasă-l să acţioneze 10-15 minute, timp în care este indicat să ţii mâinile în mânuşi de bumbac pentru a intensifica procesul de hidratare.

Nici ceara de mâini nu este de evitat.