Ce este eticheta Nutri-Score ┼či de ce este important─â ├«n achizi┼úia alimentelor

1 auchan nutri score jpg jpeg

Nutri-Score este un sistemde etichetare care informează consumatorii cu privire la compoziţia produselor alimentare, încurajându-i astfel să ia o decizie mai responsabilă ţinând cont de caracteristicile nutriţionale ale unui produs.

MarcajulNutri-Score este un logo aplicat pe ambalajul produselor, care con┼úine 5 litere de la A la E, iar pe fiecare produs litera aferent─â este eviden┼úiat─â.

Marcajul de la A la E nu m─âsoar─â dac─â un produs este mai mult sau mai pu┼úin s─ân─âtos, ci ofer─âfiec─ârui client posibilitatea de a face alegerile potrivite pentru el ├«nsu┼či. Avantajul acestui simbol este c─â el ofer─â consumatorului posibilitatea de a alege anumite alimente├«n mod responsabil. Un produs alimentar, cum ar fi de exemplu o cutie de cereale, poate fi clasat cu A, B, C sau D ├«n func┼úie de re┼úet─â.

Pentru men┼úinerea unei alimenta┼úii variate ┼či echilibrate,sistemul Nutri-Score recomand─â selectarea alimentelor marcate cu literele A ┼či B ┼či consumul cu o frecven┼ú─â mai redus─â ┼či ├«n cantit─â┼úi mai mici pentru alimentele marcate cu literele D ┼či E.De asemenea, alimentele cu Nutri-Score A sau B nu sunt neap─ârat mai scumpe.

Sistemul de etichetare Nutri-Score a fost creat ├«n 2016, ├«n Fran┼úa, cu scopul de a oferi informa┼úii nutri┼úionale clare, vizibile ┼či u┼čor de ├«n┼úeles pentru to┼úi consumatorii. La nivelul grupului Auchan, sistemul este utilizat ├«nc─â din 2017 ├«n ┼ú─âri precum Fran┼úa, Luxemburg, Portugalia, Spania ┼či urmeaz─â a fi extins anul acesta ┼či ├«n Polonia. Auchan Rom├ónia a ├«nceput procesul de afi┼čare a logo-ului Nutri-Score pe produsele rom├óne┼čti marc─â proprie din decembrie 2020, av├ónd deja la raft,de 2 ani,alimente marc─â proprie cu aceast─â etichet─â, create ├«n alte ┼ú─âri.

Auchan este primul retailer din România care marchează produsele marcă proprie create local cu logo-ul Nutri-Score, oferind astfel o transparenţă totală asupra informaţiei nutriţionale a unui produs.