Ce dezvăluie floarea ta preferată despre personalitatea ta, potrivit terapeuților

David Tzall, psiholog, observă că este posibil să ai o „conexiune personală” cu o anumită floare, care îți amintește de anumite evenimente, persoane dragi sau locuri și că ele pot „evoca emoții pozitive și un sentiment de nostalgie.”

flori shutterstock 553167952 jpg

Florile pe care le iubești îți pot reflecta și personalitatea. Foto: Shuttesrtock

Lalea

Dacă aștepți cu nerăbdare sosirea primăverii doar ca să poți vedea lalelele înflorind, probabil că ești un tip de persoană care vede partea plină a paharului

„Lalelele sunt cunoscute pentru că simbolizează primăvara și, prin urmare, noile începuturi și energia pozitivă”, spune Daniel Rinaldi, terapeut la Fresh Starts Registry și fondatorul Live Your F'N Life. „Dacă iubești lalelele de toate culorile, cel mai probabil ești o persoană optimistă în general și foarte creativă! Oamenii care iubesc lalelele tind să fie foarte artistici și pasionați de artă.”.

Bayu Prihandito, fondatorul Life Architekture și consultant în psihologie, observă, de asemenea, că lalelele sunt simple, elegante și multicolore, ceea ce poate atrage oamenii care „apreciază flexibilitatea, diversitatea și adaptabilitatea” în viața de zi cu zi.

Crin

Crinul este o floare „clasică”, cu varietatea albă simbolizând puritatea și renașterea, spune psihologul clinician Carla Marie Manly, pentru Best Life. Având în vedere asta, dacă ești atras de crin, s-ar putea să ai o natură mai supusă, spune ea.

„Adesea asociați cu puritatea și frumusețea rafinată, crinii ar putea semnifica o preferință pentru liniște și armonie”, spune Prihandito. „Iubitorii de crini pot aprecia onestitatea și integritatea și pot avea o putere crescută în a face față provocărilor vieții.”

Lisa Lawless, CEO la Holistic Wisdom, notează că cei care sunt atrași de crini „apreciază grația  și rafinamentul”.

Orhidee

Orhideele simbolizează de obicei dragostea, fertilitatea și frumusețea.

„Orhideea exotică și captivantă ar putea atrage indivizi cu un gust pentru unic și neconvențional”, spune Prihandito. „Aceste ființe creative apreciază misterul, se simt confortabil cu complexitățile și nu le este frică să iasă în evidență.”

Potrivit lui Zahid Adnan, grădinar, redactor-șef și fondator al Bibliei Plantelor, dacă îți plac orhideele, s-ar putea să ai un aer de mister în jurul tău, dar sub acesta, există un strat de căldură și o dorință reală de a te conecta cu ceilalți. la un nivel mai profund.

Bujor

Această floare frumoasă și populară este adesea asociată cu „frumusețea, eleganța și prosperitatea”.

„Dacă floarea ta preferată este un bujor, există șanse mari să fii romantic, observând frumusețea în fiecare zi și să ai un mod blând de aprivi lumea și pe tine însăți.Poți fi cineva care iubește istoria și romanțele clasice și îi place să citească și să vizioneze filme vechi.

În Japonia și China, bujorii simbolizează bogăția și rangul, ceea ce înseamnă că s-ar putea să ai un standard mai înalt.

„Dacă bujorul este floarea ta preferată, înseamnă că ești o persoană cu un gust rafinat și că apreciezi lucrurile mai fine din viață”, spune Adnan. „Iubitorii de bujori au tendința de a emana eleganță și grație, posedând adesea o natură romantică și sentimentală. Au o înclinație pentru frumos și se bucură să se înconjoare cu elemente luxoase și plăcute din punct de vedere estetic.”

Floarea-soarelui

Floarea-soarelui mare și strălucitoare „transmite un pic de sălbăticie”, spune Manly, ceea ce îi poate atrage pe cei cu „naturi mai libere”. După cum indică numele său, floarea-soarelui este, de asemenea, atrasă și absorbită de căldura soarelui - și dacă sunt preferatele tale, această căldură se poate reflecta și în personalitatea ta. Cei din viața ta te vor considera prietenos, deschis și plăcut.

„Floarea-soarelui sunt flori mari, strălucitoare și îndrăznețe, iar cei care se bucură de ele sunt adesea la fel ca personalitate”, explică Lawless. „Există o componentă veselă, o căldură și o rezistență, anume a acestei flori, care pot simboliza o personalitate veselă și optimistă.”

Adnan adaugă că iubitorii de floarea-soarelui „au un puternic simț al individualității și o personalitate magnetică care îi atrage pe alții către ei”. În plus, sunt echipate să abordeze obstacolele și să demonstreze rezistență, la fel ca floarea-soarelui, o foloare robustă.

Trandafir

Una dintre cele mai populare alegeri, trandafirii sunt asociați cu dragostea și frumusețea, potrivit lui Tzall. Ca atare, dacă trandafirii sunt preferații tăi, ai putea fi „romantic sau sentimental”, spune Hubscher.

Poate crezi în dragoste la prima vedere sau adori un gest public măreț, dar orice ar fi, simți mereu profund.

„Trandafirii sunt simbolul clasic al iubirii și frumuseții, așa că nu este surprinzător faptul că, dacă trandafirii sunt preferatii tăi, ai putea fi o persoană pasionată, romantică și îngrijitoare”, spune Rinaldi. „Oamenii care iubesc trandafirii sunt romantici în propria lor viață, mereu în căutarea iubirii lor adevărate, dar le place și să-i hrănească pe ceilalți cu dragoste și compasiune.”

Margaretă

Experții sunt de acord că, dacă margareta este preferata ta preferată, probabil că ești tânăr o fire inocentă. „Margareta poate indica faptul că apreciezi autenticitatea și simplitatea”, spune Prihandito. „Iubitorii de margarete ar putea fi indivizi cu picioarele pe pământ, cu o latură amuzantă, care prețuiesc onestitatea și au întotdeauna un spirit tineresc, indiferent de vârstă.”

Adnan adaugă că acești oameni sunt, de asemenea, jucăuși. „Pasionații de margarete tind să aibă o privire uimită și admirativă, apreciind micile bucurii și găsind frumusețea în simplitate”. „Sunt optimiști și au talentul de a-i face pe alții să se simtă în largul lor ,cu comportamentul lor vesel și prietenos”.

Sursa: BesLife