Ce bluze de damă sunt la modă în 2024? 10 tendinţe “must have”

image

Noul an a venit nu doar cu rezoluţii, planuri şi visuri de împlinit, ci şi cu noi trenduri în fashion. Moda se schimbă, se transformă, se modelează astfel încât să ne găsească mai chic, mai moderne, mai aproape de adevărata noastră personalitate. La fel se întâmplă şi în cazul bluzelor de damă, acel articol vestimentar atât de versatil, care poate schimba pe loc stilul oricărei ţinute.

Vezi câteva dintre trendurile de top în ceea ce priveşte bluzele de damă la modă în 2024, după care alege-ţi preferatele de pe Fashion Days.

Romantic look cu mâneci bufante

Bluzele cu mâneci bufante creează un vibe romantic, potrivit atât întâlnirilor cu partenerul sau prietenii, cât şi ocaziilor speciale. Pot fi accesorizate diferit, în funcţie de stilul personal şi sunt foarte versatile. Le poţi asocia cu jeans, dar şi cu pantaloni sobri, fuste sau pantaloni scurţi.

Little white blouse – piesa de rezistenţă a garderobei tale

Nu poţi da greş cu “little black dress”, dar nici cu “little white blouse” se pare. Aşadar, în 2024, asigură-te că ai în garderobă cel puţin o bluză albă. E perfectă pentru primăvară şi vară, când poate fi piesa principală a ţinutei, dar e la fel de modernă şi toamna sau iarna.

Bluze de damă în culori pastelate, dar şi negru sau bej – la modă în 2024

Cu mâneci scurte sau lungi, din bumbac sau mătase, pentru birou sau petreceri, bluzele bine alese pot face diferenţa. Iar dacă “albul” este vedeta anului 2024, în celelalte roluri principale mai sunt şi culorile pastelate, negrul şi bejul. Pe lângă acestea, în clasamentele designerilor  mai intră şi verdele închis şi roşul.

Bluzele scurte, decupate – moderne, cool şi “with a twist”

Dacă ai un corp de invidiat şi o talie de viespe, acesta este modelul perfect pentru tine. Bluzele scurte, decupate sunt foarte moderne şi cool. În plus, astăzi, aceste modele au tot felul de “artificii” care le oferă un twist spectaculos. Unele vin cu mâneci bufante, altele au tot felul de inserţii sau aplicaţii, fiecare model este original şi merită atenţia ta.

Bluzele din satin sau mătase – delicate, clasice, mereu la modă

Cauţi să dai un touch elegant şi sofisticat ţinutei tale? Ei bine, piesa vestimentară de rezistenţă va fi bluza din satin sau mătase. Două materiale delicate, preţioase şi fine, bluzele din satin şi mătase sunt potrivite atât la birou, cât şi într-un cadru mai puţin oficial. Croiul acestor bluze este astăzi mult mai modern, aşa că poţi alege dintre bluze cu mâneci voluminoase, decolteu în V, bluze fără mâneci sau bluze cu o panglică lată la gât.

Bluze cu decolteu adânc şi mâneci lungi – mereu surprinzătoare

Ne-am obişnuit ca bluzele cu decolteu adânc să fie simple, sexy şi nepretenţioase. Iată că 2024 vine cu o schimbare în acest sens şi adaugă acestui tip de bluză mânecile lungi. Astfel, bluza devine una spectaculoasă, boemă, uneori chiar nonconformistă.  

Animal sau floral print – Ce ar fi mai potrivit pentru o bluză de damă?

Vestea bună este că nu mai trebuie să alegi. Se poartă atât bluzele cu imprimeuri de animale, cât şi cele cu modele florale. Aşadar, atunci când te simţi mai “wild & bold” alegi bluza cu animal print, iar când vrei să îţi scoţi mai mult în evidenţă latura feminină, romantică sau chiar ludică, poţi opta pentru o bluză cu model floral.

Bluze cu funde şi noduri – un trend care se continuă 

Nu e prima dată când se mizează pe bluze de damă cu funde şi noduri, însă trendul este destul de nou dacă ne raportăm la clasicele bluze albe, din satin sau mătase. O prezenţă de top şi anul trecut, bluza cu funde oversized sau tot felul de noduri chic este încă în trend şi oferă ţinutei un aer cool şi romantic în acelaşi timp. Designerii spun că sunt mai potrivite femeilor ceva mai îndrăzneţe, însă oricine poate încerca ceva nou, nu?

Bluze drepte, oversized – pentru nonconformistele grupului

Poate chiar piesa vedetă în 2024, bluza dreaptă, oversized este una originală şi modernă. Îndrăzneala şi originalitatea tăieturii necesită ca şi celelalte piese ale ţinutei să fie la fel de chic. Designerii nu s-au oprit la aceste două elemente, forma şi mărimea, ci au adăugat şi alte detalii interesante: elemente decorative, mâneci voluminoase, suprapunerea de straturi în jurul gâtului sau umerilor etc.

Bluzele de damă cu croială petrecută – versatile şi inedite, complimentează frumos silueta

O altă tendinţa este croiala petrecută, iar aceste bluze au avantajul de a evidenţia frumos o siluetă suplă. În plus, deseori designerii asociază acest model cu alte modele “în trend”. În oferta FashionDays vei găsi bluze de damă cu croială petrecută mai scurte, cu mâneci bufante, sau cu diverse inserţii care să le ofere un look romantic.

Acestea sunt doar 10 dintre cele mai importante trenduri în materie de bluze damă 2024. Bineînţeles, nu sunt singurele, însă acum ai suficiente indicii pentru a şti ce se poartă şi cum poţi integra aceste piese în ţinuta ta astfel încât să fii în pas cu moda şi în acest an.