Bronzul perfect se obtine daca urmezi acesti pasi

1 bronzul perfect jpg jpeg

Vara de vara ne dorim sa obtinem bronzul perfect. Acest lucru nu este chiar atat de greu de realizat, daca urmam cateva sfaturi usor de pus in practica. Rezultatele vor fi cele scontate.

Daca visezi la bronzul perfect, trebuie sa te pregatesti inainte de expunerea la soare. Asta presupune inainte de toate sa iti ajuti pielea si sa tii cont de conditiile optime pentru bronzare. Exista un adevarat ritual prin care trebuie sa treci ca sa a un trup de invidiat la plaja. O piele pregatita din timp se va bronza mai frumos si mai uniform.

Asa obtii bronzul perfect: exfoliaza-ti pielea

Prin exfoliere, pielea devine mai receptiva la bronz. Insa, este bine de stiut, ca exfolierea corporala nu se face cu o zi sau cu doua inainte de expunerea directa la soare. In acest caz, pielea va fi mult mai sensibila la agresiunea fizica a radiatiilor ultraviolete.

Este foarte important sa alegi un exfoliant care include, pe langa partea agraziva, miez de samburi de caise, zahar brun, cafea si uleiuri hranitoare, precum cel de masline, de migdale, dar si unt de shea. Cand te exfoliezi, la dus, foloseste miscari ascendente, insistand pe zonele cu probleme, unde pielea este mai aspra, de exemplu la calcai si coate.

Hidrateaza pielea

Hidratarea trebuie sa inceapa cu cateva zile inainte de expunerea la soare. Acest lucru il poti obtine cu ajutorul lotiunilor hidratante pe baza de aloe vera, de ulei de cocos sau de migdale dulci.

Bea multa apa

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont daca vrei sa obtii un bronz perfect este si consumul de apa. Daca nu stiai, un consum de cel putin 2 litri de apa pe zi nu doar ca este esential pentru starea de bine, ci si pentru a stimula regenerarea celulara.

Mareste timpul de stat la plaja progresiv

De ce este atat de important ca expunerea la soare sa se faca treptat? Explicatia este una simpla. Soarele trebuie sa rasfete piele si nu sa o agreseze. Este important sa stii ca melanina - pigmentul din piele care ofera culoare - nu trebuie fortata sa se activeze cu episoade lungi de stat la soare. Ar fi bine sa evit sa stai la plaja in intervalul orar 12.00- 16.00, mai ales ca atunci indicele de radiatii ultraviolete este crescut. Inainte de ora 12.00 si dupa ora 16.00, pielea se va bronza mai bine si nu se va inrosi.

Utilizeaza crema cu factor de protectie potrivit pielii

Ideal este sa alegi pentru perioada cand vrei sa stai la plaja o lotiune cu factor de protectie cat mai ridicat, de cel putin 30 FPS,  chiar si 50 FPS. La fel de important este sa aplici crema intr-un strat mai gros si pe toate zonele. In functie de FPS-ul ales, nu uita ca produsul trebuie aplicat la un anumit interval de timp, dar si de fiecare data dupa ce iesi din apa.

Citeste mai multe despre cum obtii bronzul perfect:

Reguli de aur pentru aplicarea autobronzantului

Protectia solara, necesara in orice anotimp