Boala de care suferă Jennie Garth. Actrița din „Beverly Hills, 90210” se luptă de trei ani cu această afecțiune

jennie jpg

Jennie Garth se luptă cu osteoartrita de trei ani.

Actrița a dezvăluit într-un interviu că a început să simtă rigiditate în degete și mâini la vârsta de 47 de ani și are dureri la genunchi ori de câte ori se ridică, dar a fost șocată atunci când a fost diagnosticată cu o boală articulară.

„Mi-am spus că sunt prea tânără pentru artrită”, a spus Garth, acum în vârstă de 50 de ani,  pentru Insider Thursday, explicând că un medic ortoped a identificat problema după radiografii și un RMN.

Actrița din „Beverly Hills, 90210” are cea mai comună formă de boală care apare atunci când cartilajul care servește drept protecție la capetele oaselor se erodează pe măsură ce trece timpul. Afectarea este ireversibilă și poate necesita intervenții chirurgicale, cum ar fi înlocuirea genunchiului. În ciuda șocului inițial, Garth încearcă să rămână pozitvă. “Este doar o etapă nouă în maturizarea mea”, spune ea.

jennie2 jpg

Mamă a trei copii, Jenny a descoperit că, în general activitățile, inclusiv golful și drumețiile cu câinii ei, ajută la ameliorarea simptomelor.

 „Când știi cu ce ai de-a face fizic, există întotdeauna o soluție. Cu siguranță nu las nimic să mă limiteze”, spune ea.

Garth recunoaște că nu ia niciun medicament pentru starea ei, dar folosește adesea un unguent topic, fără prescripție medicală, pentru a calma durerea.

Actrița a așteptat câțiva ani pentru a vorbi de boala de care suferă, dar, în cele din urmă,  a decis să facă public diagnosticul pentru a face lumină asupra bolii degenerative.

„Când auzi cuvântul artrită, îl asociezi cu persoanele în vârstă și cu persoanele imobile care nu pot duce o viață activă”, a remarcat ea.