Beneficiile roşiilor pentru ten: usucă acneea şi elimină inflamaţia

1 2 jpg jpeg

Bogate în vitamine şi minerale, roşiile sunt utile şi pentru reglarea colesterolului şi a tensiunii arteriale. Dar care sunt beneficiile roşiilor pentru ten?

Bune atât crude, cât şi gătite, roşiile nu sunt doar un aliment care ne ajută să ne menţinem sănătatea, ci şi un remediu pentru probleme pielii. Indiferent că suferi de acnee, că ai pielea prea uscată sau prea grasă, roşiile, în combinaţie cu alte ingrediente, îi pot reda tenului tău sănătatea şi supleţea.

Beneficiile roşiilor pentru ten: tratează acneea

Acneea este o problemă supărătoare atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi. Dacă vrei să încerci un tratament natural pentru formele de acnee uşoară şi moderată, roşiile pot fi o soluţie pentru eliminarea inflamaţiei şi a roşeţei. Una dintre cele mai simple metode este să tai o roşie pe jumătate şi să-ţi masezi pielea feţei cu cele două jumătăţi. Lasă sucul să se usuce pe piele, apoi clăteşte-te cu apă călduţă. O altă metodă, care mecesită o pregătire puţin mai lungă, este cea a roşiei curăţate. Crestează un X în vârful unei roşii şi las-o câteva minute într-un castron cu apă caldă. Cojeşte-o apoi pornind de la X-ul despicat, tai-o în felii şi scoate seminţele. Pasează bine feliile cu o furculiţă, apoi întinde pe toată faţa piureul obţinut. Stai cu masca pe faţă o oră, apoi clăteşte-te.

Ovăzul şi roşiile absorb excesul de sebum

Tenul gras este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Dacă te numeri printre ele, combinaţia de ovăz şi roşii te va ajuta la înlăturarea sebumului în exces şi la curăţarea profundă a tenului. Pasează o roşie bine coaptă şi adaugă 2 linguri de ovăz. Aplică amestecul pe faţa curăţată în prealabil şi masează uşor 10 minute. Lasă apoi mixtura pe faţă încă 15 minute, iar la final clăteşte-te cu apă. Repetă procedura de 2-3 ori pe săptămână. Tot pentru tenul gras, prepară un toner dintr-o lingură de suc de roşii cu o lingură de oţet. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplică lichidul pe faţă şi lasă-l până se usucă complet, apoi spală-te cu apă.

Uită de pielea uscată cu masca de miere şi roşii

Printre beneficiile roşiilor pentru ten se numără şi puterea lor de hidratare şi catifelare. Dacă ai tenul uscat, zdrobeşte cu furculiţa o jumătate de roşie, apoi adaugă 1 linguriţă de miereşi amestecă bine. Întinde-ţi masca pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi spală-te cu apă călduţă. O altă mască pentru pielea uscată combină roşiile cu fructul de avocado. Pasează o jumătate de roşie cu o jumătate de avocado. Ia câte puţin din amestec cu degetele şi masează tenul 5 minute. Pune apoi toată pasta pe faţă şi las-o 15 minute. Spală-te apoi cu apă călduţă. Foloseşte această mască de 3 ori pe săptămână.

Citeşte mai multe despre beneficiile roşiilor pentru ten:

Masca de faţă cu roşii tonifică pielea şi reduce liniile fine

Tratamente naturale care alungă semnele acneei