Beneficiile otetului de mere

1 apple 3452429 960 720 jpg jpeg

Otetul de mere are numeroase beneficii asupra organismului. Datorita substantelor pe care le contine (minerale, vitamine, antoxidanti), otetul nu ar trebui sa lipseasca din „farmacia“ casei, intrucât are numeroase beneficii asupra organismului.

Beneficiile otetului de mere. Un remediu eficient in caz de intinderi musculare

Daca te dor muschii, maseaza zonele afectate cu 4 linguri de otet amestecate cu 50 de picaturi de ulei volatil de menta. in cazul in care ai facut o intindere musculara, amesteca 100 de grame de argila lichida cu 4 linguri cu otet. Compozitia se aplica pe locul afectat, o data pe zi.

Beneficiile otetului de mere. Un remediu care cicatrizeaza ranile

in cazul in care te-ai lovit, si locul s-a invinetit, pune pe zona afectata o compresa inmuiata in otet cald. Circulatia sângelui este stimulata si inflamatia este redusa. Daca ai o rana deschisa, otetul are rolul de a o dezinfecta, grabind vindecarea.

Beneficiile otetului de mere. Un remediu care regleaza ciclul menstrual

Poti lua câte o lingura de otet cu putina miere amestecate intr-un pahar cu apa daca ai o menstruatie abundenta.

Beneficiile otetului de mere. Inamicul numarul unu al bacteriilor

Otetul combate otita externa,cauzata de bacteriile si fungii care se gasesc in apa. Lichidul obtinut prin fermentare lupta impotriva ambelor tipuri de invadatori. Pentru rezultatul scontat,amesteca otet cu alcool medicinal in parti egale si pune câteva picaturi in ureche pentru a vindeca boala cunoscuta si sub numele de “urechea inotatorului”.

Beneficiile otetului de mere. Amelioreaza durerea

O lingura de otet de mere amestecat cu apa calda amelioreaza durerea cauzata de artrita si calmeaza disconfortul creat de articulatiile rigide sau inflamate. Compozitia se bea dimineata pe stomacul gol. Merele contin acid malic care,combinat cu magneziul din organism,sunt solutia cea mai buna impotriva durerilor.

Beneficiile otetului de mere. Calmeaza iritatiile pielii si arsurile

Folosit pe post de calmant dupa expunerea indelungata la soare,otetul ofera o senzatie placuta,racoroasa,evaporându-se rapid si eliminând,totodata,arsurile sau iritatiile solare.

Oteturile-pe care le poti prepara acasa sau doar imbunatati prin adaugarea de ierburi uscate-poate ajuta la absorbirea mineralelor din salata,prin crearea unui mediu acid. Acidul ajuta corpul sa asimileze mai bine vitaminele si mineralele.