Aşa poţi folosi acidul citric la curăţenia casei!

image

Acidul citric ajută şi la îndepărtarea urmelor de săpun, rugină şi mucegai. Foto: Shutterstock

Un produs care poate fi folosit la curățarea suprafețelor din baie și bucătărie este acidul citric. Nu conține parfum, așa că inclusiv persoanele alergice îl pot utiliza!

Acidul citric este un compus organic care se găsește în mod natural în citrice, precum lămâi, portocale și lime, fiind responsabil pentru gustul acru al acestor fructe. Acesta este extras și transformat în pulbere, care este mai concentrată și are proprietăți puternice de curățare și dezinfectare. Când o utilizezi, folosește mănuși de protecție și evită contactul cu pielea și ochii!

Îndepărtezi ușor murdăria din cuptorul cu microunde

Pentru a curăța eficient cuptorul cu microunde, pune într-un castron 1 cană cu apă și 2 linguri cu pudră de acid citric în aparat. Încălzește amestecul în cuptorul cu microunde până începe să fiarbă, lasă ușa închisă 5-10 minute pentru a menține aburul în interior, apoi șterge cu un burete.

Citeşte şi: Trucul simplu prin care cureţi cuptorul. Ai nevoie doar de apă şi lămâi!

Curăţă toaleta

Pentru a curăţa vasul de toaletă, adaugă câteva linguri cu acid citric într-un bol, iar după 15-30 de minute, curăță interiorul vasului cu o perie. În afara faptului că igienizează, lasă şi un miros plăcut.

Igienizezi ustensilele din lemn

Folosește acid citric și la îndepărtarea petelor de pe ustensilele de gătit din lemn, precum linguri, plăci de tăiat și boluri. Pune câteva linguri de acid citric într-un bol, lasă câteva minute, apoi freacă ustensilele cu o perie.

Cureți mașina de spălat vase

Acidul citric te poate ajuta să îndepărtezi în mod natural depunerile de calcar din mașina de spălat vase. Trebuie doar să golești mașina și să pui 2 lingurițe cu pudră de acid citric și 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu la baza mașinii. Pornește un ciclu de spălare cu apă caldă, apoi șterge interiorul cu o cârpă curată.