Ardeiul iute te ajută să slăbeşti

1 2 png png

Ardeiul iute şi-a câştigat reputaţia de condiment-medicament datorită capacităţilor sale extraordinare de a contribui la menţinerea sănătăţii.

Studiile făcute asupra beneficiilor aduse de ardeiul iute au scos la iveală faptul că acesta poate influenţa într-un mod benefic anumite procese din organismul uman, jucând un rol esenţial în menţinerea sănătăţii.

Anumite bucătării se axează foarte mult pe gustul său picant fiind recunoscute la nivel mondial, şi cel mai bun exemplu în acest sens este bucătăria mexicană şi cea indiană.

Unul dintre cele mai bune motive pentru care să îl introduci în alimentaţia ta este acela că ajută la micşorarea nivelului de colesterol din sânge şi împieidcă apariţia cheagurilor, astfel că persoanele ce consumă periodic ardei iute sunt mult mai ferite de a dezvolta boli cardiovasculare şi nu numai.

Te ajută să slăbeşti

Ardeiul iute te ajuta sa dai burta jos, datorita gustului picant. Capsacina, substanta fara miros care-i da ardeiului gustul picant, are capacitatea de a reduce apetitul si de a accelera metabolismul. Ba mai mult, oamenii mananca mai putin atunci cand mancarea este iute.

Asigură o digestie bună

Pentru a te bucura de o sănătate bună şi pentru a putea avea energia necesară pe tot parcursul zilei este extrem de importantă alimentaţia. Astfel că dacă ai un tranzit lent, ardeiul iute te va ajuta să digeri mai bine şi uşor hrana şi va stimula apetitul.

Dacă îţi faci griji pentru surplusul de kilograme, atunci tot ardeiul iute este soluţia salvatoare şi asta deoarece ajută la intensificarea procesului de arderi şi este un bun aliat al curelor de slăbire.

Este deja celebru trucul cu apă şi o linguriţă de piper cayanne, ei bine acelaşi principiu de acţionare îl are şi ardeiul iute. Poţi să îl adaugi în salate sau în smoothie-uri.

Totodată te poate ajuta să îţi reglezi tensiunea arterială şi să ai parte de un flux sangvin normal.

Previne apariţia ulcerului

Principalul motiv este acela că ajută la sporirea cantităţii de acid gastric şi în acelaşi timp distruge toate bacteriile vinovate de eroziunea pereţilor stomacali şi nu numai.

În felul aceasta un ardei iute la o masă pe zi poate face minuni pentru sănătatea ta, ideea este să nu faci abuz şi să ai o alimentaţie echilibrată.

Aliment anticancerigen

Despre capsaicină, componenta principală din ardeiul iute, s-au făcut diverse studii şi concluzia comună tuturor cercetătorilor a fost aceea că are proprietăţi de distrugere a celulelor canceroase din organism.

Mai mult de atât, tot această substanţă este responsabilă cu reducerea inflamaţiilor din organism, motiv pentru care consumat cu regularitatea te-ar putea proteja şi de apariţia artritei sau a infecţiilor respiratorii.

Stimulează imunitatea

Uită de răcelile de sezon şi de viroze consumând ardei iute, casaicina alături de dozele de betacaroten, vitamina A şi C te vor ajuta să te bucuri de o imunitate de fier şi să ţii diverse afecţiuni la distanţă.

Remediu antidepresiv

Capsaicina te va ajuta să ai parte timp îndelungat de hormonul plăcerii deoarece ajută la producerea serotoninei în organism şi în felul acesta te vei odihni mai bine şi vei uita de celebrele dureri de cap.

Ţine cont totuşi să nu consumi ardeiul iute în cantităţi foarte mari din prima dacă până acum îl evitai cu desăvârşire şi niciodată pe stomacul gol.