Alimente care nu trebuie ţinute la frigider

1 frigider jpg jpeg

Depozitarea la rece este benefică în cazul multor alimente, pentru că le menţine proaspete şi le prelungeşte valabilitatea. Există însă şi produse care, din diverse motive, nu este bines ă fie ţinute la frigider.

Ceapa  

Este foarte important să nu depozitezi ceapa în frigider, pentru că frigul o înmoaie şi, din cauza umidităţii, începe să se mucegăiască, alterând gustul şi altor alimente din frigider. Cel mai bine, păstrează ceapa într-un loc uscat, aerisit şi la temperatura camerei, lucru valabil şi în cazul usturoiului.

Cartofii  

Dacă ţii cartofii la rece, temperatura scăzută va transforma mai repede amidonul din ei în zahăr şi le va schimba gustul şi textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granuloşi şi vor avea un gust diferit. Dacă îi fierbi în coajă, vei vedea că aceasta se înnegreşte. Ţine-i departe de lumină şi la temperatură între 3 °C şi 6 °C.

Pâinea  

La temperaturi scăzute, miezul şi coaja pâinii se usucă, se întăresc şi îşi pierd din prospeţime. În plus, îşi schimbă gustul şi mirosul. Se recomandă păstrarea ei într-o pânză curată sau în cutia specială de pâine.

Bananele  

Una dintre cele mai frecvente greşeli când vine vorba despre depozitatul alimentelor în frigider este păstrarea bananelor la rece, în ideea că rezistă mai mult. Din păcate, temperatura rece le înnegreşte coaja, iar acestea capătă un aspect inestetic, de luat în seamă dacă ai musafiri şi vrei să îi serveşti cu fructe.

BINE DE ŞTIUT