Ai parul gras? Pune asta pe par timp de 5 minute si scapa de aceasta problema

1 ai parul gras pune asta pe par timp de 5 minute si scapa de aceasta problema jpg jpeg

Nimeni nu isi doreste sa aiba parul gras, din cauza aspectului neplacut si neingrijit. Cu toate acestea, problema nu apare din cauza ca parul nu este spalat.

Parul gras este cauzat in mod comun de productia excesiva de sebum in glandele sebacee de la nivelul scalpului. Acest lucru poate duce la dermatita seboreica, matreata si mancarimi. In plus, parul gras cauzeaza subtierea firului. Din fericire, exista o solutie simpla care te scapa de probleme.

De multe ori, pe scalp se gaseste o ciuperca numita Malassezia. Atunci cand aaceasta incepe sa creasca necontrolat, duce la iritatii, matreata si par gras. Cidrul din otet de mere este cea mai eficienta metoda prin care poti scapa de ea. Dilueaza cateva linguri intr-o cana de apa si aplica solutia pe par. Trebuie sa vina in contact cu scalpul si radacinile. Repeta acest tratament de doua-trei ori pe saptamana.

Daca ai parul gras, trebuie sa-ti speli parul mai des pentru ca samponul va indeparta murdaria si uleiul de pe cap. Dacă şi tu faci parte din această categorie trebuie să ştii că spălarea zilnică a părului sau aplicarea unei cantităţi mai mari de şampon nu va rezolva această problemă.

Dimpotrivă, cu cât îţi vei spăla părul mai des cu atât mai mult rău îi vei face, deoarece vei sprijini din plin secreţia de sebuum, şi nu de alta dar tocmai o cantitate prea mare de sebuum este ceea ce te face să ai parte de un păr îmbâcsit şi greu de întreţinut.

Oţetul de mere, secretul părului sănătos

În primul rând ai nevoie d eun şampon de calitate, care să te ajute să îţi hrăneşti părul, să îl hidratezi şi apoi la final după ce ai clătit şamponul să aplici pe toată lungimea lui oţet. Nu te feri să aplici şi la rădăcina fierlor de păr deoarece oţetul ajută la echilibrarea Ph-ului scalpului.

Încearcă pe cât posibil să laşi să treacă măcar 2-3 zile între spălări, ţine părul strâns în coadă în această perioadă.

Clăteşte bine parul

Dupa ce speli părul cu şampon, asigură-te că l-ai clătit foarte bine, astfel vei avea senzaţia de “scârţâit” şi tot uleiul din par va fi eliminat. Apa calda este cea mai indicata, aşa că evită să te clăteşti cu apă foarte fierbinte sau prea rece.

Masează bine scalpul atunci când aplici şamponul şi nu uita că balsamul se aplică doar pe vârfuri şi de asemenea este necesar să îl clăteşti foarte bine pentru că altfel se va îngrăşa rapid la prima pieptănare.

Foloseşte şampon uscat

Atenţie! Nu face abuz, nu îl folosi zilnic şi mai ales pe perioade mari de timp.

Şamponul uscat nu îţi va curăţa părul ci pur şi simplu va ajuta la eliminarea aspectului de păr uleios, absorbind uleiul prezent la nivelul scapului.

Însă asta nu înseamnă că nu trebuie să te mai speli pe păr. Dimpotrivă, şamponul uscat îl va încărca şi mai tare şi va contribui la depunerea impurităţilor din aer în părul tău.

Este o soluţie potrivită dacă vrei să amâni o seară să te speli pe cap sau dacp ai un eveniment la care trebuie să ajungi şi nu apuci să te coafezi.

Piaptănă-te… controlat pentru că altfel uleiul natural al scalpului nu este distribuit pe toata lungimea părului, şi va rămâne doar la nivelul rădăcinilor, ceea ce va face părul să pară gras.

În plus pieptănatul în exces poate cauza probleme deoarece stimulează producerea de ulei.

Părul gras nu ar trebui să fie atins cu degetele sau să se atingă de faţă, pentru că astfel uleiul va fi transferat cu uşurinţă către părul tău dacă îl atngi în exces sau dacă ai un tic de a-ţi trece mereu mâna prin păr.