Slăbeşte cu supe reci, de vară

1 2 jpg jpeg

Supele reci, aceste feluri de mâncare lichidă, se prepară foarte uşor. N-ai nevoie decât să speli bine alimentele şi să le tai cubuleţe apoi să le dai la blender, adăugând apă.

De ce să le consumi pe cele reci

Supele reci din legumele şi fructele proaspete de la ţăranii autohtoni ne conferă doza zilnică de vitamine şi minerale. Pentru că nu le fierbi, ele îşi păstrează astfel toate proprietăţile de care organismul are nevoie pentru a funcţiona cum trebuie. Supele nefierte te ajută ca după ce ai pierdut lichide prin transpiraţie, să te rehidratezi. De asemenea, cu ajutorul lor, pentru că nu sunt bogate în calorii, te ajută să slăbeşti şi să detoxifici întregul corp.

Supă de căpşuni

Ce poate fi mai gustos decât o supă desert, fără zahăr şi alte ingrediente nocive?Vei avea nevoie de 1 kg de căpşune, pe care le speli bine, le cureţi şi le tai cubuleţe; 2 lingureţe de vin alb sec; suc de la ½ de lămâie, 500 ml de iaurt degresat şi câteva frunze de mentă proaspătă. Le pui pe toate în blender şi apeşi pe buton. Dacă observi că supa, în loc să fie cremoasă, e mai apoasă, mai pune iaurt. Când e gata, pui supa la frigider ca să se răcorească, apoi mănânci.

Ştiai că...

...140 g de căpşuni conţin doar 50 de calorii şi aproape 3 grame de fibre, majoritatea solubile? Din acest motiv, căpşunile sunt extrem de benefice în lupta cu kilogramele nedorite. Să nu mai spunem că fibrele ajută la digestie, prevenind astfel constipaţia. De asemenea, gustoasele fructe sunt foarte bune contra colesterolului rău.

Supă de roşii cu busuioc

Vara, pentru că e sezonul roşiilor, consumă cât mai multe în salate, ca sucuri proaspete sau în supe reci. Au un conţinut ridicat de apă, te hidratează, ajutându-te să ai o diureză bună, dar şi să slăbeşti câteva kilograme. Roşiile sunt o sursă importantă de vitamina A şi C, ceea ce contribuie la întărirea sistemului imunitar, care te va proteja mai bine de infecţii. Aceste legume, datorită nivelului ridicat de vitamina E, vor limita depunerea de grăsime pe vasele de sânge.

Acum găseşti roşii din belşug la piaţă. Alegi 1 kg de roşii moi, 1 ceapă verde, 1-2 ardei graşi. Speli legumele, le tai după cum doreşti şi le dai la blender, adăugând şi puţină apă şi o linguriţă de ulei de măsline. Scoţi supa într-un vas şi o dai apoi la răcit, la frigider. Serveşti supa rece cu câteva frunze de busuioc sau, dacă nu ai la îndemână, cu puţin pătrunjel proaspăt.

Supă de castravete, spanac şi praz

În anotimpul cald mănâncă mulţi castraveţi pentru sunt o sursă importantă de apă. Ca să nu mai spunem că 100 de grame de această legumă delicioasă au doar 13 calorii. Castravetele conţine multe fibre, vitamine şi minerale. Ajută la diureză şi la eliminarea toxinelor şi grăsimilor rele din corp.

Ai nevoie de 2-3 castraveţi, 1 mână de spanac, 1 bucată de praz, 2 iaurturi degresate, 100 ml de lapte degresat. După ce ai spălat şi curăţat legumele, le tai cubuleţe (ceapa rondele mici). Le pui în blender, pui iaurtul şi laptele. După ce s-a făcut supa, o dai la rece, apoi serveşti cu frunze de mentă.