Secrete de frumuseţe de la bunica

1 2 jpg jpeg

Folosind ingrediente găsite în casă, bunicile noastre îşi preparau singure reţete de înfrumuseţare, cu efecte garantate. Ce-ar fi să le încercăm şi noi?

Pentru a micşora porii

Apa rece poate face minuni cu o faţă obosită. Acest remediu mai mult decât accesibil tonifiază pielea şi închide porii. Poţi face acest lucru în chiuvetă, doar cu apă rece sau într-un lighean, în care adaugi, pe lângă apă, şi câteva cuburi de gheaţă. În acest caz, va trebui să-ţi cufunzi faţa în lighean, pentru câteva secunde. Unde mai pui că te vei înviora instant de la senzaţia răcoritoare?!

Desumflă ochii obosiţi

Nopţile nedormite, insomniile sau orele târzii petrecute muncind te pot lăsa cu pungi în jurul ochilor. Şi chiar dacă ţi-ai pierdut speranţa de a le mai tempera vreodată, află că 2 săculeţi de ceai pot fi aliaţii tăi de nădejde. Poţi încerca muşeţel sau ceai verde, pe care, după ce ţi-au potolit setea, îi scurgi de apă şi-i laşi câteva minute la rece, apoi îi pui pe ochi. Datorită proprietăţilor antiiritante şi calmante ale ceaiului, ochii tăi vor arăta mai puţin obosiţi.

Tonifiază pielea  

Oţetul de mere are numeroase utilizări: este tonic pentru piele şi tratează acneea. Aciditatea sa poate ajuta la uscarea coşurilor, permiţând pielii să se regenereze şi să-şi recapete aspectul plăcut.

Poţi face un amestec dintr-o parte oţet de mere şi 4 părţi de apă, cu care să-ţi cureţi tenul, după demachiere, seara, evitând zona ochilor.

În plus, oţetul de mere mai este bun şi în cazul mătreţii. Aciditatea acestuia echilibrează pH-ului pielii şi, în acelaşi timp, elimină şi ciuperca responsabilă de producerea mătreţii.

Revigorează părul deteriorat şi uscat

Uleiul de măsline nu este bun doar în salate, ci poate fi folosit cu brio şi în ritualurile de îngrijire, fiind extrem de hrănitor pentru piele şi păr. Încălzeşte ½ de cană de ulei de măsline în cuptorul cu microunde 10 secunde şi aplică-l pe păr. După 20 de minute îl îndepărtezi prin şamponare. Părul tău va fi mai moale şi mai strălucitor.

Scapă de celulele moarte ale pielii

Pentru a ajuta pielea să-şi menţină supleţea şi să arate tânără, este bine să o exfoliezi periodic. Iar pentru asta, alternative bune la produsele din comerţ sunt zaţul de cafea, mălaiul şi zahărul. Combină 2 părţi de zahăr şi o parte ulei de măsline sau de cocos. Maseză-ţi uşor faţa, apoi clăteşte cu apă călduţă. Poţi folosi acest amestec şi pentru a trata buzele, călcâiele şi coatele crăpate.

Deschide în mod natural culoarea părului

Dacă vrei să intensifici nuanţa deschisă a părului, încearcă un amestec pe bază de suc de lămâie şi ceai de muşeţel. Combini 1 cană cu suc de lămâie cu 1 cană de ceai de muşeţel. Aplică pe păr amestecul şi stai aşa 30-45 de minute. Apoi clăteşti. Ambele ingrediente acţionează ca „înălbitori” naturali.

Balsam? Nu, maioneză!

Graţie ingredientelor din care este făcută, maioneza este bogată în vitamine care favorizează creşterea părului şi care întăresc şi structura foliculilor capilari. Aplicată pe păr, maioneza hrăneşte în profunzime. Poate fi aplicată şi pe scalp, întrucât aduce beneficii şi pielii. Pentru a avea rezultate şi mai bune, după aplicare, înfăşoară-ţi capul într-un prosop cald şi stai aşa 20 de minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

Deodorant alternativ

În zilele în care rămâi fără deodorantul tău obişnuit sau dacă eşti adepta produselor naturale, poţi apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Ai nevoie de o lingură din acest praf alb, în care pui câteva picături de apă, cât să obţii o fastă fină,  şi pe care o aplici la subraţ. Remediul întârzie apariţia mirosurilor neplăcute.

Pentru a combate cearcănele

Dacă ai cearcăne, încearcă să scapi de ele cu ajutorul unui amestec făcut din suc de roşii şi suc de lămâie, în cantităţi egale. Mai poţi aplica şi felii de cartof crud, acesta având efect calmant asupra pielii.

Sfecla, ruj inedit

Pentru a da culoare buzelor, descojeşte o felie de sfeclă şi trece-o pe toată suprafaţa lor, ca şi cum te-ai da cu un ruj normal. Pata de culoare va rezista suficient timp şi vei primi numeroase complimente.

Baia de aburi curăţă în profunzime tenul

Aburii sunt benefici pentru ten, deoarece ajută la deschiderea porilor şi permit o curăţare eficientă, în profunzime. Toarnă apă fiartă într-un bol şi ţine-ţi faţa aplecată deasupra lui, cu un prosop pe cap, fără să inhalezi de prea aproape aburii. Apoi, aplică un exfoliant din miere şi zahăr, pentru a curăţa impurităţile. Ulterior, dă-te cu ulei de cocos pe toata faţa, ca să hidratezi în profunzime.

Băi cu sare pentru o pielea frumoasă

Toarnă 1 kg de sare în apa din cadă şi relaxează-te apoi preţ de minimum 20 de minute. Sarea va ajuta la eliminarea toxinelor din organism, îţi va curăţa pielea şi îi va reda moliciunea.

Mască pentru mâini uscate

Amestecă 50 g de brânză de vaci cu 50 g de făină şi adaugă apoi şi 2-3 linguriţe de zeamă de lămâie. Masează-ţi mâinile cu acest amestec şi apoi clăteşte-le cu apă călduţă. Dacă ai mâinile aspre, repetă tratamentul de 3-4 ori pe săptămână.