Evaluarea oncologică multidisciplinară, esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate pe termen lung

image

Afecțiunile oncologice necesită o abordare multidisciplinară, integrată, mai ales că, spre deosebire de alte boli, tratamentul diferitelor tipuri de cancer este unul multimodal. Adică, acesta poate include chirurgie oncologică, chimioterapie, radioterapie sau imunoterapie, în funcție de caz. Pentru obținerea celor mai bune rezultate terapeutice pe termen lung, existența unei comisii oncologice este extrem de importantă. De altfel, o astfel de comisie este indispensabilă mai ales în cazurile foarte dificile, complexe, când indicațiile de tratament sunt la limită, dar și atunci când există mai multe opțiuni de tratament ce pot fi recomandate.

Cunoscută și sub denumirea de Tumor Board, comisia oncologică multidisciplinară intervine în momentul în care diagnosticul de certitudine a fost stabilit și urmează să se decidă care este cea mai potrivită opțiune pentru tratamentul cancerului.

Comisia oncologică multidisciplinară este alcătuită din medici din diferite specialități – oncologie medicală, chirurgie, radioterapie, imagistică, dar și din alte specialități (urologi, ginecologi, chirurgi toracici, anatomopatologi, neurologi), de la caz de caz. Împreună, specialiștii discută diagnosticul și decid care este cea mai potrivită strategie terapeutică pentru pacient, ținând cont de toate particularitățile acestuia, dar și de ghidurile și protocoalele existente. Acest consens al specialiștilor are ca scop obținerea celor mai bune rezultate terapeutice, creșterea calității vieții pacientului și a speranței de viață.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții cu diferite afecțiuni oncologice au acces la tratament personalizat, stabilit în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare. Medici din diferite specialități, foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență, evaluează cu atenție toate informațiile despre pacient și toate opțiunile de tratament, astfel încât să poată recomanda cele mai potrivite proceduri terapeutice pentru fiecare pacient în parte, precum și combinația și ordinea în care acestea trebuie realizate. Ulterior, toate concluziile Tumor Boardului sunt prezentate pacientului și, în funcție de dorințele acestuia, se decide modul în care se va acționa.

Centrul Oncologic SANADOR este cel mai mare centru specializat pentru diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, asigurând pacienților servicii medicale complexe și integrate. La SANADOR, experiența vastă a medicilor este completată și de echipamentele medicale de ultimă generație și tehnologii de top existente, astfel încât chiar și cel mai complex caz oncologic poate fi rezolvat cu succes. De altfel, pacienții care aleg serviciile Centrului Oncologic SANADOR pot opta ca și monitorizarea post-terapeutică să se realizeze tot aici. În plus, la Centrul Oncologic SANADOR, pacienții cu cancer au acces la gama complexă de servicii medicale atât în regim de spitalizare de zi sau continuă, cât și în regim ambulatoriu.