Cum ne trat─âm de grip─â acas─â ┼či c├ónd e nevoie de antibiotice

1 2 jpg jpeg

Problema este ├«ns─â c─â, administate gre┼čit sau c├ónd nu este nevoie de ele, aceste medicamente duc la apari┼úia rezisten┼úei unor bacterii, care nu mai pot fi ├«nvinse cu actualele terapii.

ÔÇŁNu putem abuza de antibiotice, pentru c─â riscul de a ne face r─âu este foarte mare. Sunt medici care prescriu analize ├«nainte de antibiotice. Prescrierea antibioticelor se face conform ghidurilor ┼či protocoalelor interna┼úionale.

Dac─â ai un copil sub un an care are febr─â ┼či stare general─â proast─â ├«i po┼úi prescrie un antibiotic, dar trebuie recoltate analize.

P├ón─â vin rezultatele de foarte multe ori se ├«nt├ómpl─â ca starea lui s─â se agraveze ┼či s─â se introduc─â un antibiotic de spectru larg. Este nevoie de aten┼úie ├«n ceea ce prive┼čte doza!ÔÇŁ a explicat medicul Valeria Herdea la Antena 3.

Antibioticele distrug bacteriile, nu ┼či virusurile!

F─âr─â ├«ndoial─â, antibioticele sunt una dintre marile descoperiri ale medicinei, tratamentul cu aceste medicamente salv├ónd anual milioane de vie┼úi. Este esen┼úial de ┼čtiut c─â antibioticele ac┼úioneaz─â doar asupra bacteriilor, nu ┼či contra virusurilor sau fungilor. Antibioticele trebuie prescrise doar de medic; nu le administra pe cele ale altei persoane, chiar dac─â are aceea┼či boal─â ┼či nici nu lua acelea┼či medicamente pe care le-ai mai luat ┼či ├«n alt episod infec┼úios.

Cum trat─âm gripa acas─â

ÔÇŁO persoan─â care este bolnav─â are dureri de cap ┼či zace la pat pur ┼či simplu. Primul lucru pe care trebuie s─â ├«l faci este s─â ├«l la┼či s─â se odihneasc─â.

Aerise┼čti camera, schimbi lenjeria...O persoan─â cu grip─â trebuie s─â fac─â du┼č de dou─â ori pe zi ca toxinele din organism s─â ias─â.

Este recomandat─â hidratarea organismului. E nevoie s─â consume mai multe lichide dec├ót de obicei, spune medicul pediatru. Gripa afecteaz─â orice organ! ├Äncerc─âm s─â trat─âm acas─â, dar tratamentul corect nu se face la domiciliuÔÇŁ a mai ad─âugat medicul.