Cum îţi dai seama dacă ai răcit sau ai contactat gripă! Automedicaţia este exclusă

1 2 jpg jpeg

C├ónd suferi de r─âceal─â sau grip─â, este important s─â acorzi aten┼úie ┼či alimentelor pe care le consumi. Dac─â alegi alimentele potrivite, po┼úi gr─âbi vindecarea. Ministrul S─ân─ât─â┼úii a explicat la Antena 3 care este diferen┼úa totu┼či ├«ntre grip─â ┼či r─âceal─â.

ÔÇŁSimptomele gripei sunt febra foarte mare, dureri musculare ┼či oboseal─â profund─â. Acestea sunt primele simptome! Nu este bine s─â ie┼či din cas─â ┼či trebuie s─â iei leg─âtura telefonic cu medicul de familie, care pe baza simptomelor ├«┼úi poate recomanda antivirale, nu antibiotice.

Medicii de familie o spun de fiecare dat─â c├ónd au ocazia - f─âr─â antibiotice! Dac─â starea de s─ân─âtate se ├«nr─âut─â┼úe┼čte, atunci este necesar─â prezen┼úa ├«n unit─â┼úile de primiri urgen┼úe sau la medicul specialistÔÇŁ, a declarat Sorina Pintea.

Virusul care circulă în Europa în acest moment este un virus cu o tulpină A, a precizat ministrul Sănătăţii.

ÔÇŁCasa trebuie aerisit─â. Trebuie s─â ne sp─âl─âm pe m├óini. Dac─â prezent─âm simptomele unei r─âceli trebuie s─â apel─âm la medicul de familie. ├Än cazul ├«n care situa┼úia se agraveaz─â putem s─â ne prezent─âm la medicul specialist sau la unitatea de primiri urgen┼úe. Automedica┼úia este exclus─â.

├Än ┼čcoli, profesorii trebuie s─â efectueze acel triaj epidemiologic, care este o observare simpl─â a elevilor. Copiii nu trebuie du┼či la mall ├«n aceste zileÔÇŁ, a spus ministrul S─ân─ât─â┼úii.