Acestea sunt punctele de presopunctură din palmă! Ce avantaje ai dacă le atingi

Nu-i așa că ți-ai dori uneori un remediu care să-ți ia durerea cu mâna? Ei bine, soluția se află uneori chiar în palma ta!

image

Anumite puncte din palma sunt asociate cu unele părţi din corp. Foto: Shutterstock

Se spune că anumite puncte din palmă sunt conectate cu alte regiuni ale corpului, iar dacă le stimulezi aplicând presiune poți reduce durerea sau chiar îmbunătăți sănătatea întregului organism. Reflexologia și presopunctura sunt doar două dintre metodele prin care poți stimula cele 8 puncte din palmă. Iată care sunt acestea și cum acționează fiecare din ele!

Masaj pentru un somn odihnitor

Insomniile, stările de apatie, anxietatea sau chiar palpitațiile pot fi combătute dacă presezi punctul Inimă 7. Acest punct se află la încheietura mâinii, în linie dreaptă cu spațiul dintre degetul mic și cel inelar. Dacă masezi acest punct 5 minute, starea de spirit se va îmbuntăți, ritmul cardiac va fi mai stabil, iar nopțile albe nu vor mai fi la fel de frecvente.

Fără dureri de spate

Tot sub degetul mic, pe marginea palmei, se află un punct care te poate scăpa de multe dureri sâcâitoare și, pentru care, de multe ori, apelezi la analgezice. Durerile de cap, cele de gât, cauzate de încordare sau de o postură greșită pe scaun, pot fi ameliorate dacă masezi 5-10 minute acest punct.

Remediu contra răcelii

În răceli sau viroze, reflexoterapia poate fi și de un real ajutor pentru a scurta perioada de convalescență. De-a lungul degetelui opozabil se află 3 puncte. Primul este în vârful  degetului, al doilea la mijloc, în locul unde se flexează degetul, iar ultimul la încheietura mâinii, pe lungimea degetului. Atinge aceste puncte și, dacă unul dintre ele este dureros, masează-l ușor, iar frisoanele, strănutul sau chiar durerea în gât vor trece mai repede.

Masaj împotriva letargiei

După mesele încărcate, indigestia este nelipsită. Până să apelezi la medicamente, poți încerca presopunctura, în special un punct aflat la încheietura mâinii, spre interior. Pentru a-l găsi, întinde mâna cu defetele răsfirate, ca și cum ai vrea să apuci un lucru. Găsește punctul din mijloc de la încheietura mâinii și coboară 3 centimetri de-a lungul mâinii. Masează acel punct timp de câteva minute și vei observa cum senzația de greață și durerea stomacală se vor ameliora. Identifică același punct, însă pe partea exterioară a mâinii și vei observa că, dacă îl masezi, te vei reîncărca cu energie, mai ales în momentele de letargie de pe parcursul zilei.

Adio stres!

Pentru a scăpa de stările depresive, urmărește linia degetului mic, pe interior, până în punctul în care începe palma. Maseză puternic acel loc ori de câte ori simți că melancolia te cuprinde și ești lipsit de motivație. Pe de altă parte, dacă urmărești linia degetului opozabil până în locul unde începe acesta, deasupra încheieturii, și masezi acel punct, vei obseva că respirația îți va fi mult îmbunătățită. Punctul de întâlnire de pe dosul palmei, dintre degetul arătător și cel opozabil este locul unde trebuie să masezi atunci când treci prin situații stresante, ai dureri dentare sau mușchii umerilor sunt încordați.

Citeşte şi: Ce este şi cum ajută reflexoterapia în palmă

Cum funcționează 

Deși reflexologia nu este o știință, sunt numeroase benficiile pe care aceasta le are asupra organismului, de la alungarea oboselii, până la inducerea senzației de relaxare. Deoarece sunt metode non-invazive și nu sunt folosite substanțe chimice, cum sunt cele din medicamente, reflexologia și presopunctura nu au efecte adverse. Însă, pentru a beneficia de toate avantajele pe care aceste tehnici alternative le au asupra sănătății, este necesar să apelezi la serviciile unui reflexoterapeut.