Presopunctura ia durerea cu mâna

1 presopunctura jpg jpeg

Apărută în Asia cu mii de ani în urmă, presopunctura înseamnă folosirea degetelor pentru a apăsa anumite puncte de pe corp, stimulând capacitatea acestuia de autovindecare. Pe corp există mai mult de 400 de astfel de puncte-cheie.

Utilizată mai ales pentru tratarea anumitor dureri existente, se pare că presopunctura influenţează organismul în a-şi dezvolta capacitatea de a trata şi probleme de sănătate care ar putea apărea în viitor. Este utilă mai ales în tratamentul durerilor de cap, de dinţi, de ureche şi de gât, de genunchi şi abdominale, dar se pare că are efecte pozitive şi în terapia durerilor de factură emoţională. Specialiştii în presopunctură spun că punctele trebuie apăsate cu o forţă medie într-un interval de timp cuprins între câteva secunde şi câteva minute. Când aceste puncte sunt apăsate, e indicat ca persoana să respire adânc şi rar.

Calmează durerea de cap

Cauzate de stres, migrene sau diverse   alte   afecţiuni, durerile de cap pot fi calmate cu ajutorul   presopuncturii.   Pe   corp există  mai  multe  puncte  care vor fi apăsate în timpul şedinţei de  terapie.  Primul punct este localizat între degetul  mare  şi index  (arătătorul  de  la  mână), iar un al doilea este situat între al  doilea  şi  al  treilea  deget  de la  picior.  Un alt punct care va fi apăsat pentru tratarea durerii de cap este în colţul exterior al sprâncenei, şi un altul se află la aproximativ 1 cm  deasupra sprâncenei, pe mijloc.

Relaxează gâtul înţepenit

Gâtul devine dureros în general din cauza tensiunii şi a stresului.  Prea multe ore petrecute la  calculator, cititul sau  butonarea   telefonului   cu   capul aplecat  mult  în  faţă,  dormitul într-o postură   incorectă   pot cauza, de asemenea, dureri de gât.  Un punct  important  care se apasă este localizat între degetul  mare  şi  index,  iar  un altul  se  află  pe  antebraţ,  cam la  2  degete  deasupra  încheieturii. De asemenea, se  apasă  şi  un punct situat chiar pe gât, între cele două vertebre.

Combate neplăcerile abdominale

Constipaţia, diareea şi refluxul gastroesofagian pot provoca dureri abdominale, iar presopunctura este una dintre metodele de combatere a acestor neplăceri. Pentru tratarea durerii, se va apăsa un punct situat la 3 degete sub genunchi, un altul situat la aproximativ 1 cm mai sus de buric şi un altul la 2 degete sub zona buricului. De asemenea, este utilă apăsarea punctului clasic în presopunctură, cel dintre degetul mare şi index.

Bine de ştiut!

Presopunctura nu este o terapie recomandată femeilor însărcinate.