Te doare spatele? Aceasta este cea mai bună poziție de dormit, potrivit experților

Modul în care dormi poate să-ți influențeze în mod dramatic durerea de spate, scrie Express.

Dacă te-ai săturat să-ți începi ziua cu dureri de spate, ar putea fi cazul să-ți schimbi poziția de dormit. Chiar dacă în mod frecvent, postura ta este vinovată de faptul că ai dureri de spate, contează și felul în care îți susții corpul când dormi.

„Poziția proastă în timpul somnului este o cauză semnificativă a durerii de spate”, a spus Sammy Margo, kinetoterapeut și parte a centrului de experți Mind Your Back.

Din fericire, expertul a împărtășit și cea mai „cea mai bună” poziție de dormit care ar putea atenua durerea, publicației Express.

image

Pe spate este cea mai buna poziție de dormit, pentru a evita durerile de coloana.  Foto: Shutterstock

Margo a spus: „Cea mai bună poziție de somn, în general pentru a evita durerile de spate este culcat pe spate. Chiar și când apar durerile, rămâne cea mai potrivită poziție în care să te poți bucura de un somn profund.

„Pentru alinierea optimă a coloanei vertebrale, așezați o pernă sub cap sau gât și alta sub genunchi.”, spune kinetoterapeutul Sammy Margo.

Dacă nu suporți să dormi pe spate și ai alte posiții preferate, expertul consider că există anumite ajustări care ți-ar putea aduce beneficii.

„Dacă preferi să dormi întins pe o parte, sprijină-ți spatele conform curbei naturale a coloanei vertebrale pentru a asigura o bună aliniere a coloanei. O pernă mai plată poate ajuta în acest sens. De asemenea, poate fi util să-ți așezi o pernă între picioare.

Un alt truc care ar putea ajuta când dormi pe o parte este să te plasezi într-o poziție fetală.

„Această poziție ajută la deschiderea spațiului dintre vertebrele coloanei vertebrale, reduce tensiunea discurilor și împiedică coloana vertebrală să se curbeze înapoi”, a adăugat expertul.

Dacă dormi pe burtă, poți face mici ajustări ca această poziție să nu-ți solicite spatele. „Plasează o pernă sub pelvis și sub abdomenul inferior pentru a elimina presiunea de la nivelul spatelui. Folosește sau nu o pernă sub gât, dar niciodată nu pune o pernă sub umeri.”, explică kinetoterapeutul.

Citește și Poate deodorantul să provoace cancer de sân?