Obişnuieşti să mănânci repede? Iată ce boală poţi face!

Experții în sănătate și nutriție avertizează că avmânca repede crește riscul de a face diabet, scrie MSN HEALTH.

Profesorul de medicină la Colegiul de Medicină al Universității din Lagos, Olufemi Fasanmade, a avertizat că oamenii care mănâncă prea repede ar putea fi expuși unui risc mai mare de diabet, comparativ cu restul.

diabet gestational jpg

A mânca prea repede, mai ales dulciuri, crește riscul de îngrășare și diabet. Foto: Shutterstock

Medicul a declarat că acest obicei de a mânca prea repede tinde să-i facă pe oameni să se îngrașe și să devină obezi, adăugând că majoritatea persoanelor obeze sunt rezistente la insulină, ceea ce înseamnă că există un dezechilibru în privința utilizării zahărului din sânge.

Dr. Fasanmade a spus atunci când organismul este incapabil să scadă nivelul zahărului din sânge se ajunge la diabet. Potrivit acestuia, legătura dintre mâncatul rapid și diabet este obezitatea.

„Le spun oamenilor că graba de a mânca este o cursă rapidă spre diabet, deoarece oamenii care mănâncă foarte repede se îngrașă mai ușor.”.

Specialistul explică faptul că organismul uman are nevoie de combustibil și atunci când rezervorul de combustibil este scăzut, trebuie să-l umpli, dar dacă mergi la o stație de alimentare și viteza de umplere a rezervorului este prea mare, o parte din combustibil se va scurge pe jos din cauza vitezei. Asta se întâmplă și în corpul uman.

„Când ne este foame, semnalele ajung la creier și ne spun că avem nevoie de combustibil.  Când ne este extrem de foame mesajele sunt intense și unele persoane au crampe sau dureri de stomac. P emăsură ce mănânci, acel sentiment dispare, dar dacă mănânci prea repede, mesajul nu are timp să se transmit și vei mânca maim ult decât ai nevoei depentru a fi sătul”,  a spus medicul, adăugând că un consum prea mare de calorii contribuie la creșterea în greutate.

Citește și Cum și-a menținut regina Elisabeta sănătatea și longevitatea?