Sindromul de canal cubital - Ce inseamna

1 boala meniere simptome si tratament jpg jpeg

Sindromul de tunel cubital este o afecţiune cauzată de compresia nervului ulnar care se manifestă prin amorţeli, furnicături şi durere la nivelul mâinii.

Sindromul de tunel cubital poate fi o cauză importantă de disconfort şi dizabilitate pentru pacient şi poate determina, în cazurile avansate, impotenţă funcţională, adică pierderea funcţionalităţii mâinii.

Amorţeala sau senzaţia de înţepătură ori furnicătură în degetul mic şi inelar pot fi simptome ale sindromului de canal cubital (compresia nervului ulnar sau neuropatia ulnară).

Atunci când nervul ulnar este lezat sau comprimat, ca urmare a exercitării presiunii pe cot (când stăm aşezaţi pe cot sau când îl apăsăm pe o suprafaţă dură), în mişcarea de flexie-entensie a cotului pot apărea anumite simptome, cel mai frecvent durerea şi amorţeala sau furnicăturile la nivelul degetului mic sau inelar.

Sindromul de tunel cubital nu trebuie confundat cu sindromul de tunel carpian, care este o afecţiune complet diferită şi care implică nervul median, care traversează încheietura mâinii, degetul arătător şi pe cel mijlociu.