Simptomele diabetului

1 2 jpg jpeg

În cazul diabetului de tip 1, simptomele apar mai repede şi sunt mai severe, în timp ce, pentru diabetul de tip 2, e posibil ca semnele prevestitoare să fie atât de slabe încât persoana să nu fie diagnosticată decât mult mai târziu.

Simptomele diabetului: foamea şi oboseala ieşite din comun

Ambele tipuri de diabet pot fi semnalate de aceleaşi tipuri de simptome. Printre primele semne se numără  foamea, oboseala şi setea intensă însoţită de urinare frecventă. Organismul converteşte ceea ce mâncăm în glucoză, pe care celulele o transformă în energie. Pentru a se folosi de glucoză, celulele au nevoie de insulină. În cazul în care corpul nu fabrică deloc insulină sau nu o fabrică în cantităţi suficiente, sau dacă celulele sunt rezistente la insulină, glucoza nu se poate transforma în energie. Din acest motiv, diabeticul se simte mai înfometat şi mai obosit decât de obicei.

Simptomele diabetului:  senzaţia permanentă de sete 

Setea neobişnuită şi urinarea frecventă se numără şi ele printre simptomele diabetului. O persoană sănătoasă urinează de 4-7 ori de-a lungul zilei, dar în cazul diabeticilor urinarea se produce mult mai des. În mod normal, corpul reabsoarbe glucoza la trecerea prin rinichi, însă când diabetul creşte nivelul glucozei, rinichii nu mai fac faţă reabsorbţiei, ceea ce cauzează producerea urinei în exces. Din cauza eliminării urinei mai des şi în cantitate mai mare, suferinzii de diabet simt nevoia să bea tot mai multă apă. Nevoia de apă vine şi de la faptul că îşi simt mereu gura uscată. Odată cu deshidratarea, apar şi mâncărimea pielii, cauzată de uscare, precum şi tulburările de vedere.

Simptomele diabetului: Modificări ale urinei

Unul dintre cele mai importante simptome ale diabetului este schimbarea culorii urinei. Dacă ai observat că aceasta şi-a modificat nuanţa,mergi la medic pentru a face câteva teste pentru hiperglicemie. Doar el poate să confirme sau să infirme diagnosticul de diabet.

Simptomele diabetului: Oboseală

Ai observat în ultima perioadă că eşti din ce în ce mai obosită şi că ţi-e sete din ce în ce mai mult? De vină pentru starea ta poate să fie programul intens de muncă şi lipsa de somn. Dacă te confrunţi cu aceste stări,mergi la medic pentru a investiga exact cauzele care stau în spatele acestor simptome.

Simptomele diabetului: Cârcei la picioare

Dacă rănile şi cicatricile de la picioare se vindecă foarte greu,mergi la doctor. Aceste semne pot indica prezenţa diabetului. Nivelul de zahăr în sange poate duce la cârcei la picioare. Important este ca să nu amâni vizita la medicul specialist dacă ai astfel de simptome.

Simptomele diabetului:  Lispa apetitului

Nu-ţi este poftă de mâncare? Nu doar foamea excesivă,dar şi lipsa poftei de mâncare poate indica faptul că suferi de diabet zaharat. Acest lucru ar putea duce la pierderea în greutate.

Simptomele diabetului: Ochi umflaţi

Nu numai un cocteil poate fi de vină pentru că-ţi sunt umflaţi ochii în dimineaţa următoare,ci şi glicemia mare,avertizează medicii. Prin urmare,înainte ca această boală să-ţi afecteze vederea, fă-ţi un test pentru a verifica nivelul de zahăr din sânge. Acesta îţi poate salva viaţa.

Simptomele diabetului: Probleme ale pielii

Mâncărimile pielii pot fi de multe ori un semn al diabetului zaharat sau al unor afecţiuni ale pielii,cum este acanthosis nigricans,o boală cutanată,caracterizată prin închiderea la culoare a pielii din jurul gâtului sau a axilei.

Simptomele diabetului: Infecţii vaginale

Dacă suferi de diabet,ai mai multe riscuri de a suferi de infecţii,cele mai frecvente dintre acestea fiind cele vaginale (candida). Ciupercile şi bacteriile prosperă în medii bogate în zahăr.

La bărbaţi, simptomele diabetului includ şi disfuncţie erectilă, testosteron scăzut şi libido scăzut. 

Diabetul zaharat de tip 2 poate fi anunţat şi de alte simptome, precum apariţia micozelor între degete, sub sâni sau în jurul organelor genitale. De asemenea, nivelul ridicat al zahărului din sânge poate afecta fluxul sangvin, ceea ce face ca tăieturile sau alte răni să se vindece mai greu.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 2.0px 0.0px; font: 14.0px 'Helvetica Neue'; min-height: 17.0px} p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 2.0px 0.0px; font: 14.0px 'Helvetica Neue'} p.p5 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; min-height: 15.0px} span.s1 {color: #dca10d} span.s2 {text-decoration: underline ; color: #dca10d}