Shannen Doherty, despre sănătatea ei emoțională și lupta cu cancerul

Actrița a postat pe un canal de socializare un videoclip de la începutul acestui an în care a primit prima rundă de radioterapie. Se întâmpla acest lucru imediat ce i se descoperise o tumoră pe creier, semn că avea metastaze pornite de la cancerul de sân.

1 shannen doherty shutterstock jpg jpeg

În postarea sa, actrița a scris:

„Pe 12 ianuarie, a avut loc prima rundă de radiații. Frica mea este evidentă. Sunt extrem de claustrofobă și s-au întâmplat multe în viața mea. Sunt norocoasă că am medici grozavi precum Dr. Amin Mirahdi și uimitori tehnicieni de la Cedar Sinai. Dar acea frică... frământările... momentul în care pierzi controlul... Așa poate arăta cancerul."

Ieri, ea a distribuit un videoclip care arată procesul de montare a măștii ei de radiații, un dispozitiv personalizat care este modelat pe fața pacientului și se fixează pe corp pentru a oferi eficient radioterapie în caz de cancer la cap sau la gât. În acel videoclip, ea stătea întinsă pe o masă metalică sub o pătură, în timp ce cineva îi explica procedura.

image

Foto: Shutterstock

Fanii au aplaudat-o pentru transparență, iar cei care au trecut prin ceva asemănător și-au transmis cuvinte de încurajare.

„Am cancer de sân metastatic. Te văd și te înțeleg. Am o mulțime de prieteni care trăiesc de 6-10+ ani cu boli cerebrale!”, a împărtășit un fan al actriței.

„Sunt asistent social al spitalului și nu am ocazia să văd această parte a pacienților mei. Vă mulțumesc pentru că sunteți atât de deschisă în acest sens. Ca cineva căruia îi pasă profund de pacienții mei, sunt recunoscător pentru acest lucru. Mă voi gândi pentru totdeauna la povestea ta pentru a mă asigura că le ofer pacienților mei cea mai empatică și mai bună îngrijire pe care o pot oferi omenește posibil", a scris o altă persoană.

„Îmi pare foarte rău că ai fost nevoită să înduri asta. Acum 5 ani, fiul meu de 12 ani a început să-și piardă vederea și s-a descoperit că avea o tumoare la nervul optic. Au găsit o formă de cancer la creier. a trebuit să treacă prin radioterapie. 5 ani mai târziu, tumora lui este din nou instabilă și se operează pentru a-i fi îndepărtată, în luina iulie. Cancerul este o boală îngrozitoare. Ești atât de curajoasă! ❤️", a spus un al comentator.

image

Foto: Shutterstock

Doherty a fost diagnosticată inițial în 2015 și a intrat în remisie în 2017. În februarie 2020, ea a anunțat că din nefericire, cancerul a revenit, scrie MSN.