Remedii pentru dureri de spate, care chiar funcționează

Problemele la nivelul spatelui sunt pe locul doi în topul problemelor de sănătate ale oamenilor care merg la medic, după răceală și gripă.

Dacă sunteți predispus la durere de spate, este posibil să o tratezi deja cu medicamente sau să încerci să o prevenii prin întărirea mușchilor de la nivelul abdomenului și a spatelui.

durere de spate jpg

Foto:Shutterstock

Dar sunt de luate în considerare și aceste tratamente care nu presupun pastile, dar care pot fi o armă în plus, în arsenalul tău.

Yoga

Persoanele care au urmat un curs de yoga săptămânal de 75 de minute timp de 12 săptămâni au descoperit că au diminuat simptomele durerii lombare și au avut mai puțină nevoie de medicamente pentru durere decât cei care nu au făcut-o, arată rezultatele unui studiu din 201, publicat în Archives of Internal Medicine.

Cercetătorii au observat rezultate similare în rândul celor care au urmat o clasă de stretching intensivă săptămânală de 50 de minute.

Terapia manuală osteopatică

Șase sesiuni de terapie manual osteopoaticp, în timpul cărora un medic în osteopatie folosește o presiune ușoară asupra mușchilor și articulațiilor au condus la o îmbunătățire substanțială la aproximativ jumătate dintre persoanele cu dureri de spate, după 12 săptămâni, conform unui studiu al Centrului de Științe ale Sănătății de la Universitatea din North Texas, publicat în martie 2022. Aproape două treimi dintre participanți au raportat o îmbunătățire moderată.

Rădăcină de tătăneasă

Utilizarea unui unguent cu tătăneasă, care conține extract al planteia redus durerile de spate cu 95%, conform unui studiu din 2009 realizat de compania Merck și publicat în British Journal of Sports Medicine. Unguente pe bază de tătăneasă se pot achiziționa din magazinele naturiste, dar și din magazinele online. Ca și precauție, nu-l utilizați mai mult de 10 zile la rând, deoarece  poate fi toxic.

Acupunctura

Poate ameliora durerile de spate mai eficient decât medicamentele sau terapia fizică, conform unui studiu din 2009 realizat la Group Health Cooperative for Health Studies din Seattle și Northern California Kaiser Permanente din Oakland.

Masaj

O treime dintre persoanele care au primit o singură dată săptămânal, o ședință de masaj, timp de 10 săptămâni au raportat o ameliorare semnificativă a durerilor de spate, în comparație cu 4%, care nu au făcut masaj, conform unui studiu din 2011 în The Annals of Internal Medicine.