Ratat cel mai des, acesta este simptomul precoce al atacului de cord

Simptomul precoce al atacului de cord care este ratat cel mai des, potrivit cardiologilor, nu este durerea în piept.

Când te gândești la o persoană care are un atac de cord, cel mai probabil ți-o imaginezi căzând pe podea cu durere acută în piept. Din această cauză, mulți oameni nu realizează că există o serie de alte simptome asociate cu atacurile de cord.

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor din Statele Unite. Din acest motiv, necunoașterea tuturor semnelor este deosebit de periculoasă.

Având în vedere acest lucru, Parade a discutat cu cardiologii pentru a afla care este cel mai frecvent simptom omis de atac de cord precoce - și alte simptome la care trebuie să fii atent.

RMN inima jpg

Potrivit dr. Estelle Jean, cardiolog la Centrul Medical MedStar Montgomery din Montgomery County, Maryland, simptomul cel mai frecvent ratat de atac de cord este scurtarea respirației, sau respirașia scurtă. Deoarece respirația scurtă poate fi atribuită multor lucruri, dacă apare fără durere în piept, oamenii nu tind să creadă că înseamnă că au un atac de cord. „Dificultatea de respirație este un simptom precoce omis de obicei al unui atac de cord și poate apărea cu sau fără disconfort toracic”, explică ea.

Dr. Max Brock, cardiolog la Cook, explică:

„Dificultățile de respirație, sau „dispnee” în limbajul medical, pot fi cauzate de multe lucruri, dar uneori este singurul semn al unui atac de cord pentru unii pacienți”, spune el.

Alte simptome frecvent ratate de atac de cord

Dr. Brock spune că ar trebui să fii atent și la presiunea în piept, chiar dacă nu este însoțită de durere. „Așa cum mulți oameni știu, disconfortul în piept este cel mai frecvent simptom al unui atac de cord, dar oamenii tind să creadă că asta trebuie să însemne durere în special acolo unde este inima, pe partea stângă a pieptului”, spune el. „Presiunea în piept, o senzație de zdrobire sau senzație de apăsare în piept și durerea abdominală superioară sunt, de asemenea, câteva dintre multele moduri în care pacienții își descriu atacul de cord. Nu așteptați pentru durerea toracică din partea stângă!”

Dr. Jean adaugă că alte simptome de atac de cord includ durere în umăr, braț, gât, maxilar, spate și stomac.

„Oamenii pot prezenta, de asemenea, greață sau vărsături, arsuri la stomac, amețeli, transpirații, palpitații și oboseală atunci când au un atac de cord”.

Cum să previi un atac de cord

Deși este important să luați cât mai multe măsuri de prevenire, dr. Jean spune că înțelegerea semnelor unui atac de cord este crucială.

„Cunoaște semnele unui atac de cord și nu ignora simptomele. Șansele de a supraviețui unui atac de cord depind de primirea de îngrijiri imediate și în timp util”, explică ea, adăugând că 80 la sută din atacurile de cord pot fi prevenite prin luarea de măsuri sănătoase de stil de viață.

„Aceasta include menținerea unei greutăți sănătoase, menținerea activității fizice, o dietă sănătoasă, să nu fumați, limitarea consumului de alcool, somnul de șapte până la nouă ore noaptea și gestionarea stresului”, spune ea. „Și nu uitați să programați o vizită la furnizorul dumneavoastră de asistență medicală pentru a vă evalua riscul de boli de inimă și pentru a afla despre cifrele personale de sănătate (tensiune arterială, colesterol, zahăr din sânge).”

Dr. Brock subliniază importanța mișcării.

 „A rămâne activ este la fel de important pentru inima ta, pe cât este pentru multe dintre celelalte organe”, explică el. „Nu trebuie să ieși și să alergi ca unprofesionist, sau să mergeți cu bicicleta pe distanțe lungi. Exercițiul moderat este suficient – iar când spun moderat, le spun pacienților mei că acesta este tipul de effort care te va face să gâfâi dacă vorbești, dar  vei fi capabil să vorbești în propoziții mai scurte. Este genul de exercițiu în care transpiri până la sfârșit!"

Deși bolile de inimă sunt înfricoșătoare, puteți face multe pentru a le preveni și a le trata suficient de devreme pentru a nu vă pune viața în pericol.