Metode de detoxifiere - Cum facem o cura de detoxifiere

1 metode de detoxifiere cum facem o cura de detoxifiere jpg jpeg

Hainele te strâng în talie? Ai senzaţia de balonare după fiecare masă şi te simţi obosit oricât de mult te-ai odihni? Toate aceste neplăceri pot dispărea simplu, printr-o cură de detoxifiere!

Metode de detoxifiere  - Toxinele dau organismul peste cap

Ai probleme cu digestia în ultimul timp? E şi normal! Organismul este încărcat de toxine după lunile de iarnă.

Dacă nu sunt eliminate la timp, există chiar riscul ca toxinele să intre în sânge, provocând o serie de dezechilibre care se manifestă prin oboseală, dureri de cap şi de oase.

Pot apărea şi probleme digestive şi de tranzit, balonări, constipaţie, alergii, căderea părului, coşuri pe faţă, chiar kilograme în plus. Cele mai bune soluţii de detoxifiere sunt fibrele.

Metode de detoxifiere - Fibrele şi probioticele ajută tranzitul

Două dintre cele mai bune surse de fibre sunt seminţele de in şi psyllium. Acestea absorb apa şi, odată cu ea, toxinele. Fibrele sunt prima opţiune pentru o digestie bună.

În acelaşi timp, studiile au arătat că persoanele care consumă mai multe fibre au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare sau de diabet şi de cancer la colon.

Fibrele întârzie sau blochează absorbţia zaharurilor şi a grăsimilor la nivel intestinal, ţinând sub control glicemia şi colesterolul.

Tot fibrele menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp, fiind bune în curele de slăbire. Pentru eficienţă crescută, consumă fibrele împreună cu iaurt sau cu lactate fermentate, bogate în probiotice.

Pentru o digestie bună, ai nevoie de 25-35 g de fibre zilnic, dar alimentaţia modernă oferă în cel mai bun caz 15 g de fibre. Astfel, un supliment cu fibre este soluţia ideală.

Metode de detoxifiere - Apa şi argila, combinaţia-minune

Să nu pierzi din vedere că unul dintre cele mai importante ingrediente ale detoxifierii este apa. Organismul nostru este compus în proporţie de 70% din lichide, aşadar consumă cel puţin doi litri de apă pe zi.

Rol detoxifiant recunoscut are şi argila. În combinaţie cu apa şi cu fibrele, ajută la eliminarea toxinelor din organism.