Medic: Dieta care ar putea vindeca diabetul de tip 2 în câteva săptămâni

Dr. Michael Mosley, care a pierdut aproape 9 kilograme și și-a stabilizat nivelul de zahăr din sânge, în doar câteva săptămâni, vorbește despre beneficiile dietei pe care a ales-o.

 Dieta, altfel foarte popular, presupune postul de două zile pe săptămână.

Dr. Mosley a spus că acest regim alimentar ar putea ajuta și la inversarea diabetului de tip 2.

El a explorat potențialele beneficii pentru sănătate ale postului intermitent, analizând diverse studii științifice și de asemenea, fiind atent și testând asupra sa acest tip de post intermitent. El a stabilit că dieta cu 2 zile de post pe săptămână este o abordare simplă și flexibilă pentru cei care sunt adepți ai postului intermitent.

dieta  foto   Shutterstock jpg

Alimentație mediteraneană și post 2 zile ajută chiar și la inversarea diabetului de tip 2. Foto: Shutterstock

Această abordare a postului presupune că mănânci în mod normal timp de cinci zile pe săptămână și apoi să restricționeze aportul de calorii în restul de două zile. De asemenea, presupune consumul a 800 de calorii două zile pe săptămână, cunoscute sub denumirea de zile de post, și o dietă echilibrată, fără a număra caloriile în celelalte cinci zile.

În zilele fără post, este recomandat să controlezi rațional porțiile și să alegi mese în stil mediteranean, deoarece mâncarea alimentele ultraprocesate vor anula beneficiile.

În zilele de post, oamenii aleg de obicei fie să mănânce trei mese mici, fie două mese mai mari, acordând prioritate consumului de proteine, fibre și grăsimi sănătoase pentru a rămâne hrăniți și energizați corespunzător.

În timpul postului, organismul intră într-o stare de cetoză, în care trece la arderea grăsimilor pentru combustibil, mai degrabă decât la glucoza găsită în carbohidrați.

Dieta cu 2 zile de post a fost legată de unele beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății metabolice și longevitatea.

Mai mult, doctorul Mosley a reușit să-și inverseze diabetul de tip 2 cu această abordare. De fapt, el a slăbit aproape nouă kilograme și și-a adus glicemia la un nivel sănătos, în numai 12 săptămâni de urmat protocolul acesta alimentar.

Medicul a spus că dieta reduce nivelul zahărului din sânge, poate reduce riscul unor tipuri de cancer, poate fi mai eficientă pentru pierderea în greutate decât restricția calorică continuă, poate întârzia tulburările neurologice precum demența, boala Parkinson și chiar poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Sursa: Express