Folosește acest truc să descojești ușor ouăle fierte
Există o soluție simplă care îți promite să decojești ouăle fără probleme, rapid, fără să le deteriorezi în niciun fel suprafața.

Decojirea ouălor poate fi un proces migălos. Foto: Shutterstock.
Bloggerița Kerry Whelpdale, specializată pe zona de gătit și lifestyle, cunoscută pentru rețetele sale virale și colaborările cu publicații precum BBC Good Food, a dezvăluit pe rețeaua de socializare Instagram un truc pentru a curăța ouăle fierte fără efort. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un singur ingredient în apa care fierbe.
Trucul pas cu pas
1. Pune o oală cu apă la fiert.
2. Adaugă o linguriță de praf de copt (bicarbonat de sodiu).
3. Apoi adaugă ouăle și acoperă oala cu un capac.
După ce ouăle s-au fiert, scoate-le pe rând, lovește-le ușor de marginea oalei și vei observa cum coaja alunecă imediat de pe ou, fără să se mai lipească de albuș.
Bloggerița a explicat în descrierea videoclipului:
„Cine nu mai vrea să se lupte cu ouă fierte care pur și simplu nu se decojesc? Trucul suprem: adaugă o linguriță de praf de copt în apa de fierbere, iar cojile vor aluneca de pe ou. Simplu.”
De ce funcționează acest truc
Explicația e simplă: bicarbonatul de sodiu crește nivelul pH-ului apei, reducând aciditatea. Acest lucru face ca albușul să nu se mai lipească de membrana interioară a cojii. În plus, specialiștii spun că ouăle care nu sunt complet proaspete, ci au câteva zile, sunt mai ușor de curățat tocmai datorită acestui echilibru al pH-ului.
Alte metode populare
Dacă nu ai bicarbonat la îndemână, mai poți încerca și alte trucuri:
- Pune ouăle imediat după fierbere într-un bol cu apă cu gheață pentru câteva minute.
- Rulează-le ușor pe blat pentru a crăpa uniform coaja.
Indiferent ce metodă alegi, un lucru e sigur: cu puțin bicarbonat în apa de fierbere, nu vei mai pierde timp curățând ouăle, ele se vor decoji perfect de fiecare dată.
Sursa: Express


























