Două super-alimente care te ajuta să eviți diabetul

Nutriționiștii susțin că două superalimente cheie te-ar putea ajuta să trăiești mai mult, reducând colesterolul și protejându-te împotriva diabetului. Amândouă sunt ieftine și ușor de obținut.

Nutriționiștii recomandă cu căldură două superalimente ușor accesibile, pentru o durată de viață mai lungă. Banalul măr, bogat în minerale esențiale și vitamine care ajută la reglarea colesterolului, este unul dintre ingredientele care ar putea duce la un risc mai mic de boli de inimă.

O porție regulată de cereale integrale poate face, de asemenea, o diferență cosistentă în privința menținerii sănătății bune, și chiar de prevenire a diabetului, a cancerului și a obezității. Un studiu publicat în JAMA Internal Medicine a investigat starea de sănătate a cdelro care iubesc să mănânce mere, comparative cu ceu care se feresc de aceste fructe.

Un barbat s a imbolnavit dupa ce a facut exces de cereale  Sursa foto Shutterstock 1827650096 jpg

Rezultatele au indicat că cei care mănâncă cel puțin un măr zilnic au făcut mai puține vizite la medicul de familie.

Vechea zicală despre un măr pe zi care ține doctorul la distanță, se poate explica prin faptul că aceste fructe au vitamina C, conțin mai multe fibre și unul dintre principalele beneficii ale merelor provine din pectină, un tip de fibră care este abundentă în pielea fructului.

image

Potrivit expertului în nutriție Rob Hobson, autorul cărții Unprocess Your Life: „Pectina, găsită și în pere și prune, s-a dovedit în studii, inclusiv într-o recenzie din revista Clinical Nutrition, că poate îmbunătăți nivelul colesterolului din sânge. Acest lucru ajută la reducerea riscului de boli de inima”, relateaza GloucestershireLive.

Cerealele integrale, inclusiv quinoa, secara, ovazul, spelta și hrisca, sunt renumite pentru beneficiile lor incredibile pentru sanatate și ar trebui să facă parte din dietele noastre zilnice, insistă experții.

 Aceste surse cheie de fibre, aduc o serie de beneficii, de la susținerea sănătății intestinului și a inimii până la reducerea diabetului, obezității și chiar a cancerului, potrivit nutriționistului Rhiannon Lambert.

Ea a declarat: „Tărâțele și germenii cerealelor integrale sunt pline de vitamine B, antioxidanți și cantități mici de grăsimi sănătoase. Consumul zilnic al acestora este legat de o mai bună sănătate a intestinului și a inimii și de prevenirea diabetului, a cancerului și a obezității.”

Cercetări inovatoare publicate în Journal of Nutrition au sugerat că încorporarea a cel puțin 50 g de cereale integrale în dieta ta zilnică poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 34 %  la bărbații și 22 % la femeile care au consumat mai mult decât cei cu aport scăzut. Această cercetare de impact a fost confirmată pe parcursul unui studiu de 15 ani care a cuprins obiceiurile alimentare ale a peste 55.000 de oameni.

Mai mult, cercetătorii de la Universitatea Tufts au descoperit că persoanele de vârstă mijlocie care consumau cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi, au înregistrat creșteri mai puține la mărimea taliei, tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge în comparație cu cei care consumă mai puțin de jumătate de porție zilnică.

Sursa: The Mirror