De ce unele persoane nu fac COVID?

Misterul faptului că mulți oameni nu fac COVID, deși au fost expuși la virus a fost descifrat, scrie publicația Times India.

Cheia imunității acestor oameni ar putea fi în ADN-ul lor, mai degrabă decât în prudența cu care abordează socializarea și grija lor de a respecta regulile de igienă.

Cercetătorii au investigat dacă anumiți oameni sunt „rezistenți” genetic la COVID-19 și dacă această rezistență a existat încă de la începutul focarului. De exemplu, unii oameni care au fost expuși la virusul HIV nu s-au infectat. Acest lucru este posibil deoarece aceste persoane au suferit o mutație genetică datorită căreia virusul HIV nu poate intra în celuelele corpului lor.

Cercetările au arătat că aceeastă mutație genetică le oferă protecție întotdeauna, indiferent cât de des sunt expuși la virusul HIV.

covid jpg

Unele persoane pot avea imunitate naturală la COVID. Foto: Shutterstock

Prin urmare, această ipoteză a fost extinsă de cercetători și asupra virusul COVID 19, care ar putea să fie invins de mutațiile genetice dezvoltate de anumite persoane care au mencanisme de adaptare foarte bine dezvoltate.

O astfel de modificare genetică este bănuită că apare la una din 10 persoane și că, datorită ei, persoanele respective nu dezvoltă COVID. Potrivit Times India, exemplele din istoria medicinei dau credibilitate ipotezei că unii indivizi ar putea fi deja imuni la COVID.

 HIV, norovirusul și un parazit care provoacă malarie recurentă sunt toate probleme de sănătate împotriva cărora există medificări genetice pe care le au unele persoane și acest lucru le asigură imunitate naturală. În mod similar, ar exista această imunitate naturală și în privința COVID, la cei care au fost expuși la virus, dar nu au devenit pozitivi.

Totuși, cercetătorii nu au găsit o mutație genetică care să facă pe toată lumea imună, iar modul în care genele care oferă protecție nu împiedică infectarea celulelor, ci, mai degrabă ajută imunitatea organismuli să elimine virusul și să-l îndepărteze din organism chiar înainte de apariția oricăror simptome.

Citește și Tipuri de cancer care se previn prin vaccinare