Cum să-ți protejezi ochii! Sucul care reduce cu 60% riscul de pierdere a vederii!

Este ușor de preparat din fructe proaspete și îl poți comanda la terase și la restaurante! Iată care este sucul pe care îl poți consuma zilnic, pentru a-ți menține acuitatea vederii!

ochelari jpg

Problemele ochilor pot fi prevenite și prin alimentație Foto: Shutterstock

Un studiu realizat recent, citat de publicația engleză Express, a arătat că persoanele care mănâncă în mod regulat portocale sau beau suc de portocale, au mai puține riscuri de a dezvolta degenerescență maculară comparative cu persoanele care nu au în deită acest fruct.

Cercetătorii de la Institutul Westmead pentru Cercetări Medicale au intervievat peste 2.000 de adulți australieni în vârstă de peste 50 de ani și le-au urmărit starea de sănătate pe o perioadă de 15 ani.

Rezultatele cercetării au arătat că persoanele care au consumat cel puțin o porție de portocale în fiecare zi sau au băut un suc natural din portocale au avut un risc redus cu peste 60% de a dezvolta degenerescență maculară.  

Cercetătorul principal, profesorul asociat, Bamini Gopinath, de la Universitatea din Sydney, a spus că datele obținute în urma studiului au arătat că flavonoidele din portocale par să ajute la prevenirea bolilor oculare.

„În esență, am descoperit că persoanele care mănâncă cel puțin o porție de portocale în fiecare zi au un risc redus de a dezvolta degenerescență maculară în comparație cu persoanele care nu mănâncă niciodată portocale. Chiar și consumul unei portocale o dată pe săptămână pare să ofere beneficii semnificative.”, a spus cercetătoarea.

Datele arată că flavonoidele găsite în portocale ajută și la protecția împotriva altor boli.

Citește și De ce ești un magnet pentru țânțari? Ce spun studiile!