Cum să prepari suc de varză ca să slăbești?

Sucul de varză este un remediu excelent pentru balonare și poate favoriza pierderea în greutate. Este un laxativ natural, care stimulează funcția intestinală și conține, de asemenea, proprietăți de detoxifiere care pot ajuta organismul.

5 suc varza shutterstock 40814131 jpg jpeg

Sucul de varză ajută la detoxifierea corpului. Foto: Shutterstock 

Pentru a prepara aceste sucuri simple, delicioase, mai întâi trebuie să speli bine frunzele de varză pentru a îndepărta toate reziduurile. Apoi urmați alegi una dintre variantele de preparare de mai jos.

Cu varză și suc de lămâie

Lămâia este un ingredient excelent de adăugat la sucul de varză, deoarece poate crește acțiunea de slăbire. Lămâia are proprietăți detoxifiante care ajută la arderea grăsimilor în exces și, de asemenea, scade senzația de foame, având proprietăți diuretice și făcând sângele mai alcalin.

Într-un blender, amestecă o 1 frunză de varză cu sucul a 2 lămâi până se amestecă bine. Se bea imediat după, de preferință fără a strecura și fără a adăuga zahăr.

Cu portocale și ghimbir

Adăugarea de portocale la sucul de varză reduce gustul amar al verzei, de asemenea, stimulează pierderea în greutate. Portocala te ajută să te menții sătul și, de asemenea, interferează cu absorbția carbohidraților, colesterolului și lipidelor. Ghimbirul, pe de altă parte, îmbunătățește funcția intestinală și crește metabolismul, facilitând arderea grăsimilor și eliminarea caloriilor.

Într-un blender, amestecă o frunză de varză cu sucul a 3 portocale și cu o bucată de 2 cm de ghimbir, până când sunt bine mixate. Se bea imediat după, preparare, de preferință fără a strecura și fără a adăuga zahăr.

Suc de varză, ananas și mentă

Combinarea ananasului și mentei cu sucul de varză sporește proprietățile diuretice naturale pe care le conține varza. Acest lucru poate ajuta la excreția lichidelor reținute, care provoacă balonare. În plus, ananasul este bogat în fibre, ceea ce reduce pofta de mâncare.

Într-un blender se amestecă 1 frunză de varză cu 2 felii groase de ananas și câteva frunze de menta până se omogenizeaza bine. Se bea la scurt timp dupa aceea, de preferat fară a se strecura și fără a adauga zahar. Se pot pune câteva picături de lămâie pentru a spori aroma, dacă este necesar.

Cu mere și lămâie

Adăugarea de mere în sucul de varză ajută la îmbogățirea cu pectină, o substanță care îmbunătățește funcția intestinală și crește sațietatea. În plus, sucul de lămâie îmbunătățește gustul verzei și are o acțiune detoxifiantă care arde grăsimile.

Într-un blender, amestecați 1 frunză de varză cu 1 măr verde și sucul de la o jumătate de lămâie până se combină bine. Se bea imediat fără a strecura și fără a adăuga zahăr.

Cu căpșuni și ananas

Căpșunile și ananasul sunt bogate în fibre, ajută la scăderea poftei de mâncare atunci când încerci să slăbești. În plus, acesta este un suc diuretic care elimină excesul de lichid din organism, ceea ce poate ajuta la reducerea balonării vizibile.

Într-un blender, amestecă 1 frunză de varză cu 2 căpșuni, 1 felie de ananas și câteva frunze de mentă până se omogenizează bine. Se bea imediat dupa preparare.

Cu morcov și portocale

Morcovul este o altă opțiune bună care sporește proprietățile sucului de varză. are un efect tonic și purificator asupra ficatului, ajută la eliminarea excesului de bilă și grăsime. În plus, atunci cand este combinat cu portocala, morcovul ajuta la scăderea absorbției carbohidratilor și grăsimilor.

Într-un blender, amestecă 1 frunză de varză cu 1 morcov mic și sucul de la 1 sau 2 portocale până se mixează. Bea imediat dupa preparare.